Categories: Primăria Timişoara

Greu cu radarul. Vitezomanii inca mai pot calca pedala de acceleratie, dar nu pentru mult timp

Radarele care fac parte din sistemul inteligent de semaforizare a Timișoarei încă nu sunt de folos pentru prinderea vitezomanilor. Ele au fost omologate abia în luna iulie a acestui an, dar actele nu au „reușit” încă să parcurgă lungul drum de la primărie la poliție…

Proiectul „Trafic management și supraveghere video” prevede semafoare noi în 44 de intersecții, montarea de camere de supraveghere în 134 de intersecții, montarea a 230 de camere video în trafic, a șapte radare de viteză, a 13 radare de informare, a 13 panouri cu afișare numerică, precum și montarea a 37 de sisteme de detecție a trecerii pe roșu și a 17 panouri de afișare a mesajelor variabile. De asemenea, a fost amenajat un centru de comandă pentru trafic și supraveghere video de pe Bd. Iuliu Maniu. Întregul proiect a costat aproape 6 milioane de euro, mare parte din bani venind de la UE. Sistemul este funcțional, însă nu în întregime, pentru că radarele nu erau omologate și, deci, nu puteau fi folosite pentru acordarea de amenzi.

Discuțiile de la distanță între primărie și poliție se poartă de luni bune. Primarul Nicolae Robu spunea încă din martie că radarele vor fi date în folosință, pentru că, susținea edilul, Primăria Timișoara a trimis toate actele către Poliția Rutieră. Șeful Poliției Rutiere, Petru Rumega, afirmă însă că aparatele au fost omologate metrologic în iulie. „Sistemul vizează două aspecte: monitorizare și de aplicare a legii. Pe partea de monitorizare funcționează. Celelalte subsisteme sunt funcționale din punct de vedere tehnic. În iulie au fost efectuate verificările metrologice ale celor șapte radare fixe. Nu știu dacă primăria este în posesia documentelor. La momentul la care acele radare vor fi atestate vor putea fi și folosite”, spune șeful „rutieriștilor”. Dinspre primărie, informațiile sunt că, într-adevăr, radarele au fost omologate metrologic și sigilate, așa cum prevede legea, iar firma care s-a ocupat de asta urmează să trimită documentele către municipalitate. Între PMT și Poliție trebuie semnat apoi, în următoarea perioadă, un protocol de colaborare.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

ANUNȚ LANSARE PROCEDURĂ COMPETITIVĂ ACHIZIȚIE LUCRĂRI

CATALIN SI CATALAINA SRL, în calitate de solicitant, cu sediul în sat Cerneteaz, comuna Giarmata,…

6 minute ago

ADR Vest a semnat două noi contracte de finanțare. Trei milioane de lei vor susține sistemul universitar din Timișoara și Reșița

Cu ajutorul fondurilor europene, peste 3.000 de studenți din Timișoara și Reșița vor beneficia de…

3 ore ago

Noul președinte al Consiliului Judeţean nu vede posibilă apariția de baroni locali în Timiș

Alfred Simonis, noul președinte al Consiliului Județean Timiș, spune că nu se va transforma, în…

3 ore ago

Societatea Colterm a anunțat că a pornit deja și cel de-al doilea cazan de abur de la CET Sud

Compania de termoficare anunță că a pornit și al doilea cazan de abur de la…

3 ore ago

Șapte spații din cartierele istorice sunt scoase la licitație de Primăria Timișoara, în vederea închirierii

Un număr de șapte spații comerciale aflate în cartierele istorice Cetate și Fabric, sunt scoase…

3 ore ago

Deputatul PNL Cosmin Şandru, achitat definitiv la ÎCCJ

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins recursul formulat de DNA împotriva sentinţei…

3 ore ago