Categories: Ziaristu' de terasă

Radu Birlica pricepe mai greu sau a vrut sa-l dea in fapt pe Robu?

Cu toate că a început campionatul mai mult decât satisfăcător, având două victorii și tot atâtea înfrângeri, situația de la ACS Poli este departe de-a fi lipsită de frământări. Neplătiți de patru-cinci luni, unii jucători au refuzat chiar și să se mai antreneze. Condiții în care lui Ionuț Popa îi este tot mai greu să ceară jucătorilor să dea tot ce pot pe teren. Tensiuni mari sunt și la nivelul conducerii clubului. Pe margine, unii așteaptă să le ia locul celor care acum sunt la butoane. Aceste tensiuni s-au răsfrânt și la nivelul jucătorilor, formându-se cel puțin două tabere.

Și dacă toate acestea nu sunt de ajuns, pe 3 august s-au risipit multe din speranțele echipei, consiliul local neadoptând o hotărâre privind finanțarea clubului cu cinci milioane de lei. Asta și fiindcă, fiind perioadă de vacanțe, doar 15 consilieri au bifat prezența, în condițiile în care erau necesare 14 voturi „pentru”. Au fost doar 13, iar printre cei absenți au fost și doi aleși liberali, motiv pentru care primarul Nicolae Robu a răbufnit la adresa… PSD. Și nici măcar asta nu e de ajuns. Prezent la ședința cu pricina, vicepreședintele lui Poli, Radu Birlică, pare să nu fi înțeles nimic. Asta dacă n-a vrut cumva să-l atace voalat pe primar. Și asta s-a întâmplat într-unul dintre cele două mari cotidiane de sport naționale. „Jurista Primăriei Timişoara nu şi-a dat acordul pe proiectul de finanţare. Nouă ne-a ieşit certificatul fiscal pe zero, ni s-au deblocat toate conturile, am depus documentaţia necesară la primărie, doar că juristul primăriei nu şi-a dat acordul. Neavând avizul juridicului, consilierii au amânat până în septembrie“, a declarat Birlică pentru ProSport. Cu alte cuvinte, vicepreședintele lui Poli spune că Robu a forțat un proiect în mod ilegal, fără acordul compartimentului juridic.

Numai că lucrurile n-a stat deloc așa. Proiectul a avut acordul juridic, problema fiind lipsa numărului de voturi. De altfel, dacă era puțin atent, Birlică putea afla acest lucru chiar din sală. „Proiectul de hotărâre a fost avizat cu această modificare legată de încadrarea în acel procent al activităților economice pe care le desfășoară clubul, pentru că au fost aceste mențiuni făcute și în referatul care stă la baza emiterii proiectului, colegii au menționat toate interpretările, am considerat că sunt îndeplinite condițiile de a aviza proiectul”, a declarat în timpul ședinței secretarul Primăriei Timișoara, Simona Drăgoi. De unde a scos Birlică problema cu acordul juridic e greu de spus. Mai mult, Robu nu a retras proiectul din acest motiv, ci fiindcă procedând astfel mai are dreptul să propună proiectul de două ori. Dacă nu-l retrăgea, mai avea voie la o singură încercare.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

4 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

5 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

5 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

7 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

8 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

8 ore ago