Categories: Economic

TechFest, in premiera la Timisoara

Pasionaţii de IT din Timişoara vor avea parte de un eveniment dedicat la jumătatea lunii viitoare. Este vorba despre prima ediţie locală a TechFest, care s-a bucurat la Cluj de un succes extraordinar, iar acum va avea şi câteva ediţii locale, printre care şi cea din Timişoara.

Între 9 şi 15 octombrie vor fi conferințe, expoziții, forumuri, competiții și ateliere dedicate celor pasionați de tehnologie și de inovare. Ediția 2017 aduce evenimente ale comunității tech, workshopuri, forumuri destinate managerilor din industrie, sesiuni de startup pitching, evenimente de gaming, competiții de tip hackathon, conferințe pe teme dedicate tehnologiei, gale regionale ale premiilor industriei și expoziții tehnologice pentru publicul larg. „Am vrut să facem un hackaton şi s-a ajuns la un festival, Technology Days. Este un eveniment dedicat tuturor, nu doar IT-ştilor. Omul de rând este invitat la Techfest mai ales pentru Expotech, o expoziţie care va prezenta tot ce înseamnă modern în tehnologia actuală. Vor fi expuse soluţii de implementare a casei inteligente, jucării inteligente sau tot felul de roboţi. De asemenea, vom avea un gaming night, în cadru căruia o noapte întreagă se va desfăşura un concurs de jocuri electronice”, a declarat, miercuri, Cristian Dascălu, organizator al evenimentului.

Primele acţiuni de la Techfest au loc luni, 9 octombrie, când este programat ITO Forum, care va reuni clienţi şi furnizori din domeniul outsourcing, alături de reprezentanţi ai mediului universitar. Marţi, 10 octombrie se desfăşoară Innovation IT Workshop, o serie de ateliere destinate profesioniştilor din domenii conexe creativităţii şi tehnologiei, iar pe 11 şi 12 octombrie, sunt programate mai multe prezentări susţinute de specialişti, sub egida Digital & Tech Talks, la care vor vorbi reprezentanţi ai unor organizaţii cu succes în domeniul IT. În noaptea de vineri spre sâmbătă este programat Gaming Night, la Black Box de la Iulius Mall, iar în cea dintre sâmbătă şi duminică un Mega Hack. O altă acţiune importantă dedicată mai ales publicului larg are loc la Iulius Mall, între 13 şi 15 octombrie. Este vorba despre ExpoTech, un eveniment expoziţional cu produse din cele mai diverse domenii ale tehnologiei, de la electrocasnice inovative şi imprimante 3D la oglinzi inteligente.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

13 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

14 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

14 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

15 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

16 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

17 ore ago