Mult lăudata fațadă de policarbonat a Incuboxx, clădire care a costat 4 milioane de euro, a căzut, duminică, victimă furtunii care a devastat Timișoara. O parte din plăcile de policarbonat albastru au fost luate pe sus. În acest an urma să se facă reparații de 50.000 de euro la clădire.
Clădirea Incuboxx a fost deschisă în primăvara lui 2014 și are patru etaje, care găzduiesc 52 de spații pentru firme, birouri, săli de conferințe și de ședințe, sală de fitness, cantină, dar și un perete de escaladă în interior. Clădirea a costat 17,7 milioane de lei, fiind ultima mare lucrare executată de Saiftim SA, ca antreprenor general. La inaugurarea oficială, cele mai multe laude le-a primit fațada de policarbonat multistrat care îmbracă imobilul. „Materialul este folosit la clădirile unde trebuie să existe o reducere puternică a strălucirii. Costă cam 35% din cât ar fi costat dacă ar fi fost îmbrăcată în sticlă. Pe interior este alb, pe afară este albastru şi este tratat împotriva razelor ultraviolete. Reduce strălucirea şi asigură o bună izolare termică. Este o clădire inovativă”, explica, la vremea respectivă, arhitectul Ioan Andreescu, autor al proiectului. Oricât de inovativă ar fi clădirea, după prima ploaie zdravănă, în Incuboxx a intrat apă. S-au făcut măsurători și s-a constatat că fațada are probleme de etanșeitate. În primăvară s-a găsit un constructor care să facă lucrări de remediere, constand în „introducerea, la partea inferioară a panourilor de policarbonat, a unui profil în formă de Z, realizat prin ambutisare din tablă de oțel prevopsită cu grosimea de 0,6 mm, pentru stoparea pătrunderii apei în incintă”. Duminică după-amiază, în timpul furtunii cu rafale de vânt de peste 90 km/h, în Incuboxx nu doar că a plouat pentru că erau probleme de etanșeitate. O parte din plăcile de policarbonat care îmbracă imobilul, în partea de sus, s-au desprins, clădirea rămânând efectiv „cheală” pe o anumită porțiune. „Într-adevăr, fațada Incuboxx a fost afectată de această furtună. Luni dimineață urmează să se stabilească exact care sunt pagubele și care sunt pașii care trebuie făcuți urgent pentru remedierea situației”, a precizat, pentru deBanat.ro, viceprimarul Dan Diaconu. (sursa foto: www.facebook.com)
Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 15.11.2024, unde se vor executa reparaţii…
Graba continuă să bage oameni nevinovaţi în spital. O femeie în vârstă de 29 de…
Străzile Azaleelor, Ștefan Luchian și Iuliu Podlipny, printre ultimele străzi de pământ sau piatră din…
Clubul Sportiv „Jucătorul de Biliard – Asociaţie” organizează și anul acesta turneul Timişoara Open 2k24,…
Polițiștii locali și controlorii STPT au avut o acţiune comună, miercuri, pe mijloacele de transport.…
Când vine anotimpul rece, alegerea încălțămintei potrivite devine esențială pentru confortul și siguranța bărbaților. Temperaturile…