Categories: Primăria Timişoara

Vreti sa stiti cand e gata asfaltarea la voi pe strada? Aproape imposibil: in Timisoara, reparatiile nu au termen!

Timișorenii ar trebui să priceapă o dată pentru totdeauna: lucrările de reparații nu au termen de finalizare! Conform primarului Nicolae Robu, totul este orientativ, și asta dintr-o mulțime de motive. Altfel spus, dacă, într-o zi, vă treziți că vă este spartă strada, nu vă poate spune nimeni cât va dura deranjul!

Primarul Nicolae Robu are un nou mesaj pentru „haterii” care nu au încredere în promisiunile sale legate de „modernizarea în forță” a Timișoarei. „Acum sunt mari dezamăgiri pentru hateri, s-a circulat bine în prima zi de școală. Eu anticipam că nu o să fie foarte rău, dar predicțiile mele au fost depășite de realitate. Am mai spus: prin Jiul circulă 1.000 de mașini pe oră, pe fiecare bandă. Când pasajul este complet închis, 2.000 de mașini ajung la Spitalul de Copii și 2.000 de mașini în plus ajung în Piața Mărăști. Este normal atunci că toată această zonă centrală ajunge foarte aglomerată. În momentul în care 2.000 de mașini pe oră au fost preluate de Jiul, imediat s-a simțit. Mai puțin și vom da în folosință toate cele cinci benzi, sper ca asta să se întâmple la sfârșitul lunii septembrie. Sper să reușim, depinde și de condițiile meteo. Cred că vom reuși ca până la sfârșitul lunii septembrie să dăm în folosință și celelalte trei benzi de la Pasajul Jiul. E toamna marilor finalizări”, a declarat Robu.

Nu există un termen până la data de pentru fiecare mărunțiș de reparație, reparațiile nu se fac pe proiecte. Nu există contracte punctuale la lucrări de reparații, înțelegeți odată!
Primarul Timișoarei, Nicolae Robu

Conform datelor oficiale oferite de Direcția Edilitară, în Timișoara erau, pe 5 septembrie, 113 șantiere mai mari sau mici. Este vorba de lucrări derulate de municipalitate, atât de infrastructură, cât și de reparații, dar și lucrări pe care le au în desfășurare diverșii furnizori de utilități. Dacă vă întrebați cam când vor fi gata, primarul Nicolae Robu spune că nu există termene fixe! „Trebuie înțeles că termenele acestea pentru lucrări la drumuri, la pasaje, nu sunt atât de rigide cum își închipuie cineva, că la licitație se spune «astăzi este data de, durata lucrărilor este de 24 de luni», zic un exemplu, și se face socoteala. Din momentul în care se dă ordin de începere a lucrărilor se socotesc 24 de luni la început, că nu ai ce face, și vezi când se ating ele. Nimeni nu știe cât durează iernile, nu se știe aprioric, nu se știe dacă sunt descoperiri arheologice, dacă trebuie mutate rețele, de gaz, de apă, canalizare și o mulțime de alte lucruri. Toate aceste elemente neprevăzute, imprevizibile, conduc la ordin de sistare a lucrărilor pe anumite perioade de timp. Acele perioade se adaugă la data care ar fi fost termen final dacă s-ar fi putut lucra non-stop (…) Este elementar, e simplu ca bună ziua, unii pricep mai greu și treaba lor că pricep mai greu”, susține edilul.

Citește și: Robu: Nu ne putem teleporta. Pe unde se lucreaza in Timisoara si cand se inchid santierele / LISTA

Citește și: 113 santiere mici si mari, deschise in Timisoara. Pana cand se poate lucra / LISTA

Pentru unele lucrări de reparații, în principal refaceri de carosabil, care nu implică nici venirea iernii și nici descoperiri arheologice, subordonații lui Culiță Chiș au oferit ca termen de finalizare data de 11 septembrie. Nu se știe câte sunt, într-adevăr, gata și nici măcar nu e o problemă! „Nu există un termen până la data de pentru fiecare mărunțiș de reparație, reparațiile nu se fac pe proiecte. Termenele se stabilesc la proiecte, unde proiectanții stabilesc care e termenul, pentru că în domeniul acesta există pentru fiecare operație tehnologică anumite durate. La lucrări de reparații nu există așa ceva. Nu există contracte punctuale la lucrări de reparații, înțelegeți odată! Direcția Edilitară își propune, noi vrem să forțăm nota, dar nu este un contract cu o dată. Știți că există un contract pentru un anumit sector din oraș, pentru tot ce înseamnă reparație, nu există contracte ca la investiții. Avem termene orientative, că nu o să plătim la fiecare reparație un specialist care să estimeze” a explicat Robu. Primarul e mulțumit de felul în care se lucrează în oraș, deși, pe rețelele de socializare, unii timișoreni se tot minunează de șantierele pe care nu e picior de muncitor. „Întotdeauna este loc și de mai bine (…) Una peste alta, sunt mulțumit că într-un timp scurt, cu această abordare în forță, fața orașului s-a schimbat. Cel mai bine cred că pot aprecia taximetriștii, care colindă întregul oraș. Evident, nu poți face totul peste noapte. Aici sunt ani de acumulări în rău și ani de corecții și apoi de acumulări în bine. Timișoara a acumulat mulți ani în rău, din păcate, cu mici excepții, foarte foarte puține”, a conchis Nicolae Robu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

20 de minute ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

3 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

4 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

4 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

4 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

4 ore ago