Până la sfârșitul anului ar trebui să știm cum va arăta celebra „fântână ornamentală muzicală” pe care primarul Nicolae Robu o vrea construită în Parcul Botanic. Proiectul și SF-ul vor fi făcute de o asociere clujeano-argeșeană și va scoate de la bugetul local ceva mai mult de 11.000 de euro.
În luna aprilie, Primăria Timișoara a publicat pe SEAP anunțul prin care caută să achiziționeze „servicii de proiectare, respectiv întocmire studiu de fezabilitate pentru obiectivul «Fântână ornamentală muzicală în municipiul Timișoara»”. Suma maximă pusă la bătaie: 148.750 de lei, cu tot cu TVA. Contractul urma să fie atribuit pe baza celui mai bun raport calitate-preț. Procedura s-a încheiat și acum a fost anunțat câștigătorul. Este vorba despre firma clujeană Aqua Design, cu subcontractantul P.S.V. Multiline SRL, din comuna Valea Mare Pravăț, județul Argeș. Prețul cu care și-au adjudecat licitația este de 53.550 lei, sumă cu tot cu TVA, ceva mai mult de o treime decât cel estimat de PMT. În 30 de zile de la semnarea ordinului de începere a lucrărilor, toată documentația trebuie predată beneficiarului.
Fântâna muzicală este una dintre promisiunile electorale ale primarului Nicolae Robu încă din 2012. Inițial, ea ar fi trebuit amplasată pe Canalul Bega, între podul Tinereții și podul Traian. În iunie 2015, Primăria Timișoara lansa o invitație de participare privind investiția „Fântână ornamentală Canal Bega”. „Jocurile de apă vor reflecta liniștea dimineților, uneori cețoase, vor amplifica prin iluminatul subtil și mișcările lente ale jeturilor culorile picturale ale serii, fiind în permanentă concordanță cu starea generală a peisajului”, se preciza în acest document. În mai 2016, CL a aprobat un proiect pentru „dezlipirea și alipirea unor imobile, în vederea construirii unei fântâni ornamentale muzicale în Parcul Botanic”. Practic, cu această ocazie, s-a pregătit terenul pentru mutarea fântânii de pe Bega, canalul fiind prea puțin adânc în unele porțiuni. Fântâna arteziană va avea un bazin parțial suprateran, cu dimensiunile 60x30m și o adâncime de 0,7 m.
Times Higher Education (THE) a lansat prima ediție a Interdisciplinary Science Ranking (ISR), în colaborare…
Dacă românii se pregătesc de alegerile prezidenţiale şi parlamentare, lumea padelului are un singur gând:…
Consiliul Județean Timiș va investi în reabilitarea a două dintre școlile aflate în administrarea sa,…
Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice din Municipiul Timișoara - TIMPARK anunță…
Primăria Timișoara, prin Poliția Locală, a confiscat primul camion care debarasa deșeuri ilegal pe un…
Meteorologii au actualizat avertizările şi anunţă că vremea să înrăutăţeşte începând de joi noapte, fiind…