Categories: Sport

Atacul ramane calcaiul lui Ahile la Poli Timisoara

Atacul şi apărarea lui Poli Timişoara sunt doar peste cele ale ocupantelor ultimelor trei locuri în clasamentul Ligii 1. Trupa lui Ionuţ Popa nu excelează nici în defensivă, care a fost învinsă de 25 de ori în 16 jocuri. Echilibrul este dat de linia mediană, mijlocaşii lui Poli fiind cei mai buni marcatori.

Atacul este cea mai veche „hibă” a lui Poli Timişoara. În fiecare an sunt transferaţi atacanţi cu sau fără nume, dar niciunul nu a dat randamentul scontat, conducătorii şi antrenorii lui Poli păcălindu-se de fiecare dată. Anul acesta a fost adus Miguel Bianconi, un brazilian care, la ce a arătat până acum pe dreptunghiul verde în tricoul lui Poli, s-ar descurca greu şi în campionatul judeţean. Ghinionul a făcut să se accidenteze atacantul Octavian Drăghici într-un moment în care se afla într-o formă foarte bună. A mai fost adus şi togolezul Camaldine Abraw, atacant care a înscris un gol decisiv în jocul din Cupa României disputat în faţa Politehnicii Timişoara.Criza din atacul echipei din Liga 1 este reflectată cel mai bine când privim golaverajul. În cele 16 etape de până acum, Poli a înscris mai puţin de un gol în fiecare joc. De doar 14 ori au „perforat” alb-violeţii porţile adverse, iar mijlocaşii sunt golgheteri.

Prin evoluţiile bune în majoritatea jocurilor şi prin cele patru goluri înscrise până acum, mijlocaşul Alex Muntean se dovedeşte jucătorul cheie din lotul pregătit de Ionuţ Popa, dar şi cel mai bun transfer efectuat în vară. Este urmat îndeaproape de Gabriel Vaşvari, un alt mijlocaş transferat în urmă cu câteva luni. Cu câte două goluri se laudă Sebastian Mailat şi Octavian Drăghici, ultimul accidentat de mai multe etape. Şeroni, Creţu şi Bîrnoi au înscris câte un gol. Într-un clasament al ofensivelor din Liga 1, Poli este doar peste Gaz Metan Mediaş (7 goluri), Juventus Bucureşti (9 goluri) şi Sepsi OSK (11 goluri). Nici în defensivă situaţia nu este strălucită pentru Poli Timişoara. Bănăţenii au încasat 25 de goluri în cele 16 etape, mai puţine decât au primit Gaz Metan Mediaş (26), Sepsi OSK (26) şi Juventus Bucureşti (27), ultimele trei clasate în Liga 1.

Share
Published by
Sabin Cara

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

2 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

3 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

3 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

5 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

6 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

6 ore ago