Bitea ii cere lui Dobra sa nu faca… ce face Robu

Șeful grupului PNL din CJ Timiș, Nicu Bitea, cere Executivului instituției să nu introducă pe ordinea de zi a plenurilor proiecte suplimentare, dacă acestea nu sunt dezbătute anterior în comisii. La CL Timișoara, unde liberalii au majoritate, nu există plen fără „suplimentare”.

Liberalii din Consiliul Județean Timiș nu vor să treacă prin experiențele pe care le reclamă social-democrații în Consiliul Local Timișoara. În minoritate la Timișoara, aceștia din urmă sunt nemulțumiți de multitudinea de proiecte care apar pe ordinea de zi suplimentară a plenurilor, pe care, spun ei, nu apucă să le parcurgă în timp util. Plenul de marți al CL, unul extraordinar, a durat peste 4 ore, iar PSD-iștii au respins mai multe proiecte de pe „suplimentară”, pentru că nu apucaseră să vadă documentele. Miercuri dimineață, și CJ Timiș a avut plen extraordinar, pentru votarea indicatorilor tehnici pentru mai multe drumuri care urmează să fie finanțate prin PNDL. A mers șnur, până cu puțin înainte de final, când Nicu Bitea, liderul de grup al consilierilor PNL, a cerut să ia cuvântul, deși nu exista punctul interpelări și nici nu au fost proiecte suplimentare.

„Stimată conducere a consiliului județean, stimați colegi consilieri județeni, aș avea rugămintea către dumneavoastră să avem în vedere ca la ședințele ordinare de plen ale CJ orice proiecte suplimentare care vor interveni să nu le trecem pe ordinea de zi decât dacă trec prin comisiile normale, nu prin comisii reunite. E normal să fim informați cu privire la tot ceea ce înseamnă acele proiecte. Spun acest lucru pentru că sunt tot felul de discuții la nivelul județului Timiș și, dacă dacă unora nu li se pare normal să aibă proiecte suplimentare pe ordinea de zi, altor colegi din administrația județeană și locală la nivelul județului Timiș, atunci și noi, că ați observat că am mai avut intervenții, dar așa înțelegătoare în ultima vreme din acest punct de vedere… Având în vedere că marți, în cadrul Consiliului Local Timișoara, au fost discuții foarte aprinse pe tema aceasta, credem și noi normal astăzi în Consiliul Județean să avem același gen de discuții. Dacă doar interesul județului predomină, și interesul municipiului Timișoara nu predomină, care face parte tot din cadrul județului Timiș… Și cetățenii din Timișoara sunt cetățeni ai județului Timiș și dacă apar anumite puncte care trebuie urgent aprobate, atunci…” , spus Bitea.

Practic, liberalul a cerut șefilor CJ să nu se ajungă în situația de la CL Timișoara. „Da, mulțumesc. Pe scurt, să nu preiau modelul de la municipiul Timișoara. Am înțeles foarte bine, vă asigur că nu o să-l preiau. V-aș ruga pentru ultima oară să încercați să înțelegeți că suntem în consiliul județean, să nu mai fiți un purtător de vorbe al CL Timișoara”, i-a replicat președintele CJ, Călin Dobra. Rămâne acum de văzut care model de bune practici în administrație va triumfa…

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

6 minute ago

În luna mai vom avea parte de evenimente deosebite la Ziua Porților Deschise a Școlii de Arte din Timișoara

O zi cât o primăvară întreagă! Flashmob de dans popular, dans modern și balet, ateliere…

26 de minute ago

Nicolae Robu își schimbă părul, dar năravul, ba!

Câteva contestații depuse de cetățeni de bine ai acestui municipiu arată negru pe alb că…

3 ore ago

Iulius Town deschis în a doua zi de Paște. Află programul special al magazinelor tale favorite!

Ca în fiecare an, de Paşte, Iulius Town are un orar special. Sărbătorile pascale sunt…

3 ore ago

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

3 ore ago