Dragi locuitori ai Timișoarei, vă mulțumim pentru primirea ospitalieră cu care ne-ați întâmpinat. Timișoara este absolut superbă, așa cum ne-am așteptat. Ne-am dorit foarte mult să venim în acest oraș pentru că ne place aerul vestic pe care îl deține, străzile largi și parcurile verzi și să nu uităm, Banatu-i fruncea. Ne-am bucurat să fim primiți cu așa mult entuziasm în Parcul Rozelor, deoarece în toate evenimentele noastre urmărim să ne alegem atent locațiile în care organizăm Street Food Festival. Tocmai de accea respectăm orașele care ne găzduiesc, sunteme eco-friendly și ne dorim mereu să ne întoarcem și în anul 2018 pentru noi ediții.
La Timișoara am sosit cu entuziasm și multă greutate, mai exact cu peste 60 de tone de mobilier urban, aparatură scenică, instalații luminoase, standuri, structuri din lemn și decorațiuni. Toate acestea au fost purtate prin întreaga țară, în toate cele 9 orașe care ne-au găzduit în anul 2017, tocmai pentru că ne dorim să oferim o experiență inedită. Timp de 5 zile, 20 de persoane, clujeni și timișoreni la un loc, au instalat cu grijă și atenție toate detaliile pentru a transforma Parcul Rozelor într-un mic orășel culinar. Miercuri au sosit și bucătarii pasionați cu furgonetele lor care mai de care mai dichisite și pregătite de festival. 60 de furgonete, rulote, standuri, baruri, animatori pentru zona de copii, adică peste 300 de bucătari chefi, bucătari asistenți, barmani, baristas, chelneri și chelnerițe, personal adiacent, au venit sute de kilometrii din întreaga țară pentru a însufleți Parcul Rozelor timp de 4 zile.
Prezența la Street Food Festival Timișoara a fost surprinzător de numeroasă, peste 80.000 de persoane ne-au călcat pragul timp de 4 zile, adolescenți, părinți, copii și căței. Toți gurmanzii s-au delectat cu ce aveau bucătarii mai bun de oferit. Pe tot parcursul evenimentului am avut alături de noi oameni harnici care ne-au ajutat, echipe profesioniste care au asigurat curățenia constantă a parcului: peste 80 de oameni s-au asigurat în permanență că este curat în festival, încă 50 de voluntari au dat o mână de ajutor pe perioada celor 4 zile. Nici noi, organizatorii, nu am stat locului o clipă fiind 30 la număr.
De două ori pe zi a fost colectat gunoiul depozitat izolat în coltul parcului și transportat în siguranță, proces urmat de încă o tură de curățenie seara și una înainte de ora deschiderii. Duminică seara, eveniementul a luat sfârșit la ora 23, fiind urmat imediat de etapa demontajului. În ciuda faptului că perioada alocată montajului durează 5 zile, în cazul demontajului, toată această perioadă trebuie să se restrângă la 48 de ore.
Pe timpul nopții s-a eliberat parcul de majoritatea celor 60 de furgonete, rulote, standuri, baruri, scena, instalații, mobilier de festival, urmând ca în dimineața următoare să se elibereze întreg perimetrul. Din acest moment și până în data de 2.10 ora 23.59, așa cum am solicitat în cererea de eveniment pentru perioada de pregătire și demontare, echipele de curățenie au survolat tot parcul pentru a colecta toate deșeurile generate și pentru a spăla parcul integral. În prezent, Parcul Rozelor este așa cum îl știu timișorenii, curat și frumos și cu amintirea unui weekend delicios.
În noul Guvern Ciolacu, PSD va avea opt ministere, PNL – şase, iar UDMR –…
Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…
„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…
Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…
Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…