Categories: Cultura

Festivalul European de Teatru Eurothalia: o saptamana despre limite, la Timisoara

E toamnă, trebuie să fie o nouă ediție a Festivalului European de Teatru Eurothalia, organizat de Teatrul German de Stat Timișoara (TGST). Cea de-a șaptea! Aceasta va avea loc în perioada 6-13 octombrie și aduce aici companii importante de teatru și dans din Europa, unele dintre ele în premieră pentru România.

Anul acesta, Eurothalia are ca temă „Limitele”. „Ce fel de limite avem? Ne dorim sau putem să le depășim? În ce fel putem face asta? Are oare teatrul puterea de a scutura conștiințele și schimba percepțiile?De a anula frontierele și de a reinventa lumea? Explorăm noi tipuri de spații și forme de teatru, interogăm prezentul, arătăm actualitatea artistică și vorbim despre lucrurile care contează”, explică alegerea selecționerul festivalului, Andreea Andrei. În programul ediției 2017 se regăsesc companii importante de teatru și dans din Europa. „Ultima Vez” și „Les ballets C de la B” din Belgia aduc la Timișoara două producții de dans contemporan, care au avut turnee în întreaga lume, iar compania Motus din Italia vine cu un spectacol de sunet exploziv despre fluiditatea de gen. Centrul Cultural Onassis din Grecia va fi prezent cu un spectacol de teatru documentar despre migrație și discriminare, iar „Señor Serrano” din Spania, cu un spectacol care experimentează cu animația live. Din Germania vin „Gob Squad”, cu o producție axată pe improvizație și interacțiune cu spectatorii, și „Markus&Markus”, cu o adaptare provocatoare a unui text clasic.

Programul include și seria de evenimente Eurothalia Xtension, organizată împreună cu Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021. Aceasta este concentrată pe opera regizorului Eugenio Barba și a companiei Odin Teatret din Danemarca și cuprinde două spectacole, două proiecții de film, două demonstrații de lucru, un masterclass dedicat actorilor și un atelier axat pe implicarea comunitară. Toate detalii despre Eurothalia pot fi găsite aici.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Program de lucru al RETIM pentru 1 mai și Sărbătorile Pascale, Zona 1 și Zona 0 a județului Timiș

Compania RETIM, liderul în gestionarea deșeurilor din județul Timiș, aduce la cunoștința clienților și colaboratorilor…

4 minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 30 aprilie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 30.04.2024, unde se vor executa reparaţii…

50 de minute ago

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

14 ore ago

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

15 ore ago

Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și…

17 ore ago

Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos

Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este…

18 ore ago