Categories: Politicieni

Deputat PSD de Timis: Mi se par aberante protestele, romanii au votat modificarile Codului Fiscal

Protestele legate de modificările aduse Codului Fiscal nu au logică, cum nu are logică nici opoziția PNL față de relaxarea fiscală. Asta susține deputatul PSD de Timiș Alfred Simonis. El admite că nu e specialist în economie, dar nu i se pare normal să se iasă în stradă, când românii au votat aceste modificări la ultimele alegeri, via PSD.

Modificările aduse Codului Fiscal, adoptate prin ordonanță de urgență de Guvernul Tudose, au scos deja mii de români în stradă, iar alte proteste sunt anunțate pentru zilele următoare. Deputatul social-democrat de Timiș Alfred Simonis nu înțelege de unde această revoltă. „La întreaga dezbatere din ultimele zile legată de modificările Codului Fiscal, celebra «Revoluție fiscală», m-au frapat câteva lucruri, fără să fiu specialist. Toate aceste modificări sunt prevăzute în programul de guvernare. Mi se pare aberant să se protesteze împotriva unor măsuri pe care PSD le-a prevăzut în programul de guvernare. Toate se regăsesc în programul pe care românii l-au votat în decembrie 2016. Dacă nici măcar ceea ce promiți că faci nu poți să faci în țara asta, e complicat să înțeleg cum ar putea să mai funcționeze guvernul. Fiecare are dreptul să protesteze, însă e cel puțin suspectă, aberantă, această vehemență cu care se opun foarte mulți oameni, mă rog, foarte multe companii, în general, acestor măsuri, repet, prevăzute în programul de guvernare”, a declarat, joi, Simonis.

Social-democratul susține și că liberalii par să se opună exact liberalismului, ceea ce nu e decât un semn al „haosului” în care se scaldă PNL. „Un alt lucru care este frapant este că liderii PNL critică scăderea taxelor. Dacă am ajuns ca PSD să relaxeze fiscal, prin reducerea contribuțiilor, iar PNL să critice, îmi e foarte complicat să înțeleg cum funcționează ideologic PNL. I-am auzit strigând ca din gură de șarpe, mai ales pe Nicolae Robu, dar și pe alții, că nu e bună scăderea taxelor. Exact pe asta se fundamentează liberalismul. Să te opui scăderii de taxe este șocant, dar este în conotație cu haosul în care este PNL Timiș”, mai spune Alfred Simonis. El a insistat pe ideea că mișcările de stradă sunt „suspecte”. „L-am văzut spunând pe ministrul Mișa, despre a cărui capacitate profesională nu am niciun motiv să mă îndoiesc, că întotdeauna când există un atac vehement în spatele unor chestiuni firești, repet, aceste măsuri au fost prevăzute în programul de guvernare, ceva e suspect. Nu vreau să interpretez, a făcut-o premierul, a făcut-o ministrul de Finanțe, care a spus că, după aceste modificări la Codul Fiscal, multinaționalele vor trebui să plătească taxe așa cum plătesc în toate statele UE sau în afara UE unde își desfășoară activitatea. Mi se pare de bun simț să plătești taxe în țara în care îți desfășori activitatea”, a conchis deputatul de Timiș.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Eveniment aşteptat de tineretul Timişoarei: Zilele Studenţilor vine cu multe concerte, proiecţii de film şi surprize

Se anunţă zile spectaculoase săptămâna viitoare în oraşul de pe Bega, odată cu desfăşurarea unui…

49 de minute ago

Dumbrăviţa a tremurat puternic, dar a obţinut punctul care o menţine în Liga 2

Final incendiar la Dumbrăviţa, unde echipa gazdă a trecut prin mari emoţii, dar va continua…

O oră ago

Jurnal de campanie (10). Sub privirile “candidaţilor” Vlad Ţepeş şi Mihai Viteazul, gloatele AUR şi-au scos arsenalul de campanie

Prima zi de campanie electorală, sau mai precis spus prima noapte, a adus şi prima…

4 ore ago

„Politehnica Timișoara – Un pas spre viitorul tău!”, un eveniment de succes cu peste 1000 de participanţi, a ajuns la final

Emoţii, competivitate, premii şi mulţi participanţi la un eveniment de marcă organizat anual de UPT.…

4 ore ago

Horticultura continuă lucrările de întreținere în cimitirele pe care le administrează

Angajaţii societăţi Horticultura continuă lucrările de întreținere în cele două cimitire pe care le administrează,…

6 ore ago

Primarul comunei Şag, Flavius Roşu, apel pentru fair play în campania electorală

Mare favorit pentru a câştiga un nou mandat de primar al comunei Şag, Flavius Alin…

6 ore ago