După lupte seculare și o mulțime de proceduri „sărite” din schemă, stația de monitorizare a aerului de pe Calea Șagului va fi mutată, pentru a face loc tramvaiului. De doi ani se încearcă obținerea tuturor autorizațiilor, iar acum a venit, în sfârșit, și avizul de la Ministerul Mediului.
Linia de tramvai care ar trebui să ajungă la mallul din Calea Șagului stă degeaba de doi ani, pentru că pe traseul ei se află o stație de măsurare a calității aerului. Aceasta ar fi trebuit mutată de primărie, însă municipalitatea nu a avut de la bun început toate avizele. Cel mai greu de obținut a fost cel de la Comisia Europeană. PMT a primit chiar și o amendă de 30.000 de la Garda de Mediu, pentru că lucrările începuseră fără acord de mediu. A fost nevoie și de un aviz de la Marele Stat Major, pentru mutarea liniilor de tramvai, act de care s-a aflat tot după începerea șantierului. Ministerul Mediului a condiționat ulterior eliberarea avizului de întocmirea unui proiect de dezvoltare urbană pentru Calea Șagului. Acesta a fost realizat de investitorii de la NEPI și este, în sfârșit, gata. „A venit acel studiu care trebuia făcut ca să putem muta stația. A fost predat la Agenția de Mediu, să vedem ce vor spune. Dacă ne dau avizul să mutăm stația, o mutăm. Se poate întâmpla anul acesta, depinde de ei. Este păcat că după doi ani, e regretabil că o investiție de aproape 2 milioane de euro stă nefolosită de doi ani”, spune primarul Nicolae Robu.
Agenția pentru Protecția Mediului Timiș a început procedurile pentru eliberarea avizului necesar. „A fost depusă în 30 octombrie o solicitare. Este un proiect mai amplu, se numește Modernizare Calea Șagului pe tronsonul Ana Ipătescu cu limita administrativă a municipiului Timișoara. Se propun lucrări la drumuri, lărgire pe anumite porțiuni, înființare de piste de biciclete și așa mai departe. Acest proiect prevede și mutarea stației de măsurare a calității aerului, pentru care sunt propuse două locații, urmând ca ministerul să aleagă una dintre ele”, a spus, pentru deBanat.ro, Mihai Cepeha, directorul Agenției Regională pentru Protecția Mediului Timiș. Totuși e puțin probabil ca stația să fie mutată în acest an. „Există un acord de la Comisia Europeană de mutare a stației. Noi ducem procedura mai departe pentru proiectul de dezvoltare urbană. Primăria trebuie să asigure terenul pentru mutarea stației, să-l concesioneze în favoarea ministerului și să obțină toate avizele, precum și să suporte cheltuielile de mutare”, a mai spus șeful de la Mediu.
În scurt timp, Primăria Timișoara va avea disponibil un al treilea cinematograf. După Victoria și…
Primăria Timișoara se pregătește să își exercite dreptul de preempțiune pentru o parte dintr-un apartament…
Etapa a 12-a din Seria 9 a Ligii 3 a dus o mare surpriză, liderul…
ADID Timiș şi RETIM au făcut public programul de spălare a pubelelor destinate deșeurilor reziduale…
Demagog, populist, oportunist, parvenit, mincinos, lingău etc. Sunt doar câteva dintre caracteristicile celui mai greţos…
Sâmbătă, 30 noiembrie, la Sala de Sport din Jebel, se va desfăşura un Atelier de…