Categories: Primăria Timişoara

Ne pregatim de santier: pavajul din Piata Victoriei va fi schimbat anul viitor

Primăria caută proiectant pentru refacerea pavajului din Piața Victoriei și e dispusă să plătească aproximativ 117.000 de euro pentru întreaga documentație și asistența tehnică. Primarul Nicolae Robu spunea, în urmă cu câteva luni, că vrea ca dalele să fie înlocuite cu piatră naturală, dar fără a se schimba, pe cât posibil, actualul desen.

Primăria Timișoara se pregătește de un nou șantier în centrul orașului. Este vorba despre refacerea pavajului din Piața Victoriei, operațiune care trebuie finalizată înainte de anul 2021, în care orașul de pe Bega va fi Capitală Europeană a Culturii. Municipalitatea a scos la licitație „serviciile de proiectare DALI + PT pentru reabilitare Piața Victoriei”. Conform anunțului publicat pe SEAP, în baza contractului vor fi prestate servicii de „elaborare documentație de avizare a lucrărilor de intervenții, inclusiv documentație topografică, dacă este cazul, studiu topografic, studiu geotehnic, avize / acorduri conform certificat de urbanism, studiu istorico-arhitectural de fundamentare și evaluare arheologică teoretică; elaborare proiect pentru autorizare execuție lucrări de construire, inclusiv obținerea autorizației de construire + proiect de organizare a execuției lucrărilor + proiect tehnic de execuție, inclusiv detalii de execuție și caiet de sarcini, plan SSM și plan martor”. De asemenea,urmează să fie asigurată și asistența tehnică, atât pe durata licitației pentru desemnarea firmei care va face lucrarea, cât și pe perioada șantierului propriu-zis.

Valoarea estimată a contractului este de aproape 540.000 de lei, sumă care include TVA. Documentația trebuie predată în 120 de zile de la data atribuirii contractului. Ofertele pot fi depuse până pe 20 decembrie 2017, ora 16. Un câștigător ar trebui anunțat pe 15 ianuarie 2018, ora 18, asta dacă nu vor exista contestații. „Este prioritar să reabilităm Piața Victoriei, pentru că acolo pavajul este foarte distrus. Este foarte frumos ca desen, eu vreau să respectăm desenul de acum, dar nu este cu piatră de valoare. O să transformăm Piața Victoriei cât putem de repede, va fi o prioritate, repet, păstrând aspectul natural. Nu doresc să se schimbe aspectul Pieței Victoriei nici în ceea ce privește zona pavată. Ce vom face va fi să schimbăm rețelele de utilități și să punem piatră naturală în locul pietrelor de pavaj actuale, care nu sunt de valoare și, în plus, sunt și degradate”, explica primarul Nicolae Robu, în vara acestui an. Actualul pavaj din Piata Victoriei datează de prin anii ’80 ai secolul trecut, fiind înlocuit după ce au fost scoase liniile de tramvai care traversau centrul.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

5 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

8 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

9 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

9 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

10 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

11 ore ago