Pentru vaporase, Robu merge cu jalba la Bruxelles: De ce sa dam inapoi 6 milioane de euro din cauza guvernului?

Pentru că guvernul nu se grăbește să înființeze Administrația Canalului Bega, care să dea verde vaporașelor de pe Bega, primarul Nicolae Robu va trimite o scrisoare către Comisia Europeană. Există riscul ca, la finele anului, municipalitatea să fie nevoie să returneze 6 milioane de euro.

Lucrările de reamenajare a malurilor Begăi au început în septembrie 2013 și au costat 31,5 milioane de lei. Proiectul a cuprins intervenții la rețelele de utilități, extinderea rețelei de iluminat și amenajări complexe pe toată lungimea celor două maluri ale Begăi, dar și nouă stații de vaporetto. „Felia” Primăriei Timișoara în acest proiect a fost cumpărarea, cu două milioane de euro, a 7 vaporașe, care nu circulă nici acum, după un an și jumătate. Pentru asta este nevoie de înființarea Administrației Canalului Bega, care nu se poate face decât prin hotărâre de guvern. Acest lucru încă nu s-a întâmplat. La finele lunii octombrie, fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, spunea că situația va fi rezolvată până la finele anului. Asta, în timp ce primarul Nicolae Robu anunța că se gândește să reclame atitudinea Executivului la Comisia Europeană. „Nu este admisibil să riscăm să ni se ceară banii înapoi pentru că, nu știu din ce motive, Guvernul României, ca instituție, nu face un act birocratic și nu înființează această structură”, spunea primarul Timișoarei.

Acum, Robu susține că va trimite, în aceste zile, scrisoarea către Comisia Europeană. „Am avut documentul la semnat, dar nu l-am semnat pentru că vreau să mai pun la punct detaliile. Facem sesizare la Comisia Europeană, anunțăm că ne-am achitat de toate obligațiile pe care le-am avut, iar guvernul României nu vrea să ne permită îndeplinirea indicatorilor cu privire la nvigarea pe canalul Bega. Sunt convins că de la Comisia Europeana se va face o atenționare la Guvernul României (…) N-o să tolereze cei din CE ca niste indivizi vremelnici în scaune înalte să blocheze atingerea obiectivelor unui proiect (…) Sunt convins că Guvernul României își va face temele în momentul în care va primi o atenționare din partea Comisiei Europene. Zilele acestea o voi trimite, mai am de făcut câteva ajustări”, a declarat edilul. În cazul în care nu va fi înființată Administrația Canalului Bega, iar vaporașele nu vor primi OK-ul să circule, Primăria Timișoara ar fi nevoită să returneze 6 milioane de euro.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Centura de ocolire a Timișoarei are acum parcări, dotate ca în vest

Ultimul punct din proiectul Centurii Sud, cele două spații de servicii, au fost deschise pentru…

8 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a bursei locurilor de muncă pentru absolvenți

Absolvenții de facultate sunt așteptați la o nouă ediție a Bursei Locurilor de Muncă dedicată…

12 ore ago

A fost emis avizul de oportunitate pentru un nou corp de clădire la Spitalul Județean. Va găzdui un nou centru neurovascular și 284 de paturi

Dezvoltarea Spitalului Județean Timișoara va continua, iar cel mai noi proiect de extindere va presupune…

12 ore ago

A fost desemnat executantul reabilitării Școlii Generale 1, din Cartierul Fabric

Una dintre cele mai active firme locale în relația cu Primăria Timișoara a obținut, în…

13 ore ago

Eveniment internațional cu ocazia unui centenar remarcabil! Gala aniversară ELITh, la 100 de ani de la prima generație de absolvenți ai UPT

Universitatea Politehnica Timișoara, unul dintre cele mai importante și iubite branduri ale Timișoarei și ale…

13 ore ago