Pompierii de la ISU Timis ajung la mare inaltime. Sunt primii din tara care au scara de 70 metri! / FOTO

ISU Timiș este primul inspectorat din țară, după București, care are o scară de intervenție care poate ajunge la 70 de metri. Utilajul cumpărat de CJ Timiș a fost, în sfârșit, predat pompierilor. El a costat în jur de 6,3 milioane de lei.

În mai 2016, reprezentanții Consiliului Județean Timiș semnau un contract pentru o autospecială de intervenție și salvare la înălțime (70 +/- 2m), care trebuie să ajungă la ISU Banat. Licitația pentru achiziționarea utilajului a fost câștigată de DMV Aviatech, iar CJ a plătit în jur de 6,3 milioane de lei. Utilajul ar fi trebuit să ajungă la Timișoara încă de la finele anului trecut, dar au existat unele probleme de natură tehnică. Acestea au fost rezolvat și utilajul a fost, în sfârșit, livrat și va ajunge în dotarea ISU Timiș. Acesta are atât o platformă pentru salvarea persoanelor, cât și un spațiu care le permite pompierilor să acționeze pentru stingerea incendiilor și le va permite acestora accesul la intervenții la mare înălțime. „Este o investiție care vine în sprijinul activitățior ISU. Nu am făcut decât un lucru normal, pentru a asigura un climat de siguranță timișenilor. Îmi doresc să nu fie folosit prea des acest utilaj, dar, în același timp, ținând cont de ultimele evenimente meteo, cred că e bine să fim pregătiți pentru orice”, a declarat președintele CJ Timiș, Călin Dobra. „Până acum aveam în dotare două autospeciale cu o vechime de peste 30 ani și înălțimea la care pot ajunge nu depășește 33 metri. Suntem primul județ din țară care are în dotare o astfel de autospecială, în afară de București. Vorbim despre o platformă de intervenție și salvare la înălțime. Are în dotare și o pompă de refulare a apei, astfel încât poate funcționa cu apă din surse cu presiune, ne referim aici la un hidrant stradal. Ea poate să ajungă la o înălțime de 70 de metri. Scopul principal este salvarea persoanelor și de a acționa din exteriorul unei clădiri înalte sau foarte înalte. Cel mai înalt punct din Timișoara, în acest moment, este Catedrala Mitropolitană, care ajunge la 85 m, dar se va ridica o clădire care face parte din categoria construcțiilor foarte înalte. Este vorba de un imobil cu o înălțime de 155 metri. Această autospecială poate fi folosită și la stingerea incendiilor de la halele industriale”, a precizat, la rândul lui, șeful ISU Timiș, Lucian Mihoc.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Universitatea Politehnica Timișoara şi Universitatea de Vest mai bifează un top internațional de specialitate

Times Higher Education (THE) a lansat prima ediție a Interdisciplinary Science Ranking (ISR), în colaborare…

3 ore ago

Pregătiri pentru cea mai importantă competiţie de padel a finalului de an, Cupa României

Dacă românii se pregătesc de alegerile prezidenţiale şi parlamentare, lumea padelului are un singur gând:…

4 ore ago

CJ Timiș a semnat contractele de execuție pentru reabilitarea a două școli speciale aflate în administrare

Consiliul Județean Timiș va investi în reabilitarea a două dintre școlile aflate în administrarea sa,…

6 ore ago

TIMPARK anunță eliberarea abonamentelor de parcare pentru anul 2025

Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice din Municipiul Timișoara - TIMPARK anunță…

7 ore ago

Primul camion confiscat pentru abandonul ilegal de deșeuri în Timișoara. Dominic Fritz: “Căzut în propria groapă ilegală de gunoi”

Primăria Timișoara, prin Poliția Locală, a confiscat primul camion care debarasa deșeuri ilegal pe un…

7 ore ago

Vine iarna! Vremea se înrăutăţeşte şi în Banat, unde va bate vântul cu putere

Meteorologii au actualizat avertizările şi anunţă că vremea să înrăutăţeşte începând de joi noapte, fiind…

8 ore ago