Pompierii vor primi și de la Primăria Timișoara un utilaj pentru lucrul la mare înălțime. Acesta va ajunge în dotarea ISU anul viitor. În urmă cu două zile, la Timișoara a ajuns și o autospecială al cărei braț se întinde până la 70 metri, cumpărată de CJ Timiș.
ISU Banat a primit, vineri, de la Consiliul Județean Timiș, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțimi. Este vorba despre o macara specială, care ajunge la 70 de metri, cumpărată cu 6,3 milioane de lei, bani de la bugetul județean. Până acum, pompierii aveau în dotare două scări vechi de 30 de ani, care nu ajungeau mai sus de 33 de metri. Anul viitor, ISU Banat va primi un utilaj din aceeași categorie și de la Primăria Timișoara. Achiziția a fost aprobată în vara acestui an, iar în urmă cu câteva zile a fost publicat anunțul de licitație. Sume pe care este dispusă s-o plătească municipalitatea este de 3,8 milioane de lei, cu tot cu TVA. Ofertele pot fi depuse până în 4 ianuarie 2018, la ora 16, ele urmând să fie evaluate până cel târziu pe 29 ianuarie 2018, la ora 18.
„Timișoara are o serie de clădiri înalte și cu aglomerări de persoane în care se desfășoară diverse activități, după cum urmează: dezvoltare ansamblu OpenVille Iulius Mall – clădiri birouri foarte înalte 155 m; noile construcţii edificate (clădirea Fructus – Timişoara), parter + 14 niveluri; toate clădirile din centrul istoric, la care şarpanta / cota superioară porneşte de la 31 de metri; Spitalul Judeţean de Urgenţă, clădire înaltă peste 28 m; Hotel Continental – înălţime 28 metri; sediul Direcţiei de Finanţe Publice – element important ca înălţime şi importanţă; ansamblul de clădiri City Center Timişoara; toate blocurile de locuinţe P+10 la care accesul la părţile superioare este dificil, majoritatea se află în proces de reabilitare termică; modul de acţionare în Iulius Mall și în Shopping City Timișoara, ţinându-se seama de înalţime şi lăţime; clădiri de cult – Catedrala Mitropolitană, bisericile catolice din Piaţa Bălcescu și Piaţa Traian, Domul Catolic; nocturna de pe stadionul «Dan Păltinişanu»; stălpii de linii electrice aeriene – magistrale de transport; centre expoziţionale, sala polivalentă Timişoara; sediul BRD; CET – coşurile de fum (aproximativ 60 de metri), condensatoarele de abur”, se precizează în hotărârea de consiliu local votată în luna iulie 2017. „Autospeciala pentru intervenție și salvare de la înălțimi care va fi achiziționată în 2018 de Primăria Timișoara este mai mică decât cea pe care am primit-o de la CJ Timiș, va ajunge la 42 de metri, dar ne va fi și ea extrem de utilă”, a precizat Lucian Mihoc, șeful ISU Banat.
Aquatim anunţă existenţa unei situații critice apărute în timpul punerii în funcțiune a noii conducte…
Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) este pentru prima dată în topul domeniului de predare…
Ruben Lațcău a fost votat, marți seara, în funcția de viceprimar al Timișoarei. În prima…
Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că Mircea Geoană, promovat de PSD, ar fi…
G4Media.ro a publicat dovada că, la sfârșitul lunii mai 2022, o cursă Țiriac Air, închiriată…
Alfred Simonis, liderul CJT anunță că a discutat cu conducerea Federației Române de Fotbal, fiind…