Categories: Partide

Razboiul in PNL Timis, un nou episod. Robu: N-o sa anulam alegeri pentru ca asa vrea Danut Groza

Nicolae Robu îi cere lui Dănuț Groza să facă dovada că, înainte de finele lunii martie, în Sânnicolau Mare erau mai mult de 24 de membri PNL. Șeful PNL Timiș susține că nu există nici cotizații plătite și că lucrurile trebuie lămurite rapid. Robu spune și că, dacă nu se opunea el, Groza ar fi fost dat demult afară din partid.

„Niciodată în evidențele PNL Timiș, de la fuziune și până în prezent, n-am avut mai mult de 24 de membri (la Sânnicolau Mare – n.r.) pentru care s-a plătit cotizația. Dacă cineva pretinde contrariul, pentru că mereu Dănuț Groza afirmă alte lucruri, îi cer public să predea la PNL chitanțele prin care s-a plătit cotizație, pentru câți membri pretinde că sunt acolo, adeziunile lor în original, cu număr de înregistrare. Mi-am dat cuvântul că, dacă un membru PNL a îndeplinit condițiile statutare de a participa la alegeri și n-a fost pe convocator, alegerile se anulează. Am făcut verificări. Pentru Sânnicolau Mare, de la fuziune până în prezent, s-a plătit cotizație la filiala PNL Timiș o singură dată, pentru 24 de persoane, pentru anul 2016 și perioada ianuarie – martie 2017, de către Dănuț Groza (…) Se verifică și, dacă trebuie, se verifică și de către organele abilitate ale statului”, a declarat Robu.

Citește și: Nicolae Robu incepe sa cedeze in fata lui Danut Groza. Alegerile de la PNL Sannicolau Mare ar putea fi anulate

Șeful PNL Timiș susține, pe de altă parte, că, în urma verificările făcute de miercuri până vineri, nu există niciun membru PNL Sânnicolau Mare care să fi fost omis de pe convocatorul de alegeri. „Am spus că se anulează alegerile. Aștept dovada, să se vină cu documentele. Nu există niciun borderou al partidului, nu există niciun leu vărsat la casieria partidului, sunt lucruri foarte grave, care poate s-au întâmplat și trebuie să le lămurim. Dacă cineva a făcut un abuz și a lăsat membri cu dreptul de a alege și de a fi aleși în afara procesului electoral, categoric trebuie luate măsuri împotriva celui care a făcut abuz. Dar să anulăm alegeri că așa vrea Dănuț Groza, că nu-i place lui de mai știu eu cine, n-o să se întâmple niciodată. Numai dacă există temei statutar. Ce temei statutar? Aici au fost foarte corect făcute (…) S-a făcut dovada că nimeni cu dreptul de a alege și de a fi ales n-a fost lăsat în afara convocatorului, prin urmare nimeni nu poate anula alegerile”, a explicat Robu.

„Am zis, oameni buni, mai sunt cazuri în partid în care primarul nu este președintele organizației (…) Nu avem mecanisme statutare prin care să facem ca Dănuț Groza să fie acum președintele al organizației Sânnicolau Mare. Le-am spus colegilor că îi întind mâna încă o dată, nu văzusem declarațiile lui, și fac propunerea să-l cooptăm în BPJ ca o personalitate, ca să nu se simtă marginalizat (…) Dar să continui cu minciuna, cu intoxicarea, cu manipularea… ce ar fi să vin eu la alegerile interne din PNL, de exemplu, și să spun, eu, care am luat 50 și ceva de mii de voturi în Timișoara și acum stau mult bine, și să spun că acum avem alegeri în PNL, haideți la alegeri să votați pentru mine, vă fac repede adeziuni și după aceea faceți ce vreți. Se poate funcționa așa într-un partid? Nu se poate”, mai spune președintele PNL Timiș.

Cât mai durează această situație tensionată? Cel mult două ședințe ale BPJ. „Colegii din BPJ sunt sătui de orele petrecute pentru câțiva care mereu creează probleme. Eu sunt cel care îndeamnă mereu la calm, care le cer să aibă răbdare, dar toate au o limită. În BPJ, după cum am înțeles de la colegi, se va mai dedica o singură ședință pentru acest caz (…) Eu sunt dispus la două ședințe, dar nu cred că voi avea puterea să-i conving pe colegi. Obligatoriu rezolvăm această situație până la finele anului”, a continuat liderul liberal. Va fi exclus Dănuț Groza din PNL? Nicolae Robu a evitat un răspuns clar, însă a declarat că, dacă era după „colegii din BPJ”, altfel stăteau lucrurile. „Eu nu vreau să exclud pe nimeni. Și nu am vrut, pentru că altfel măsura era luată demult, m-am opus eu. Greu i-am putut convinge pe colegi să nu ia măsura de excludere”, a conchis acesta.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

8 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

11 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

12 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

12 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

13 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

14 ore ago