Categories: Social

Violenta in scoli, in crestere in Romania. La 10-11 ani, sunt copiii care spun ca-si doresc sa moara

Opriți bullying-ul sau desființați recreațiile! Aceasta este noua campanie susținută de Organizația Salvați Copiii, în contextul în care Timișul este locul al treilea la nivel național în ceea ce privește violența în școli.

Conform unui studiu Salvați Copiii, unul din patru copii a fost umilit în fața colegilor, iar trei din zece copii sunt amenințați cu bătaia sau lovirea. Datele sunt îngrijorătoare, iar agresiunea fizică sau verbală în școli este în creștere, Mulți copii au de suferit din cauza la care supuși de unii colegi și refuză să mai meargă la școală. „Ținta noastră este fenomenul bullying, agresivitate sau violență în timpul anilor de școală, în rândul elevilor. Ne-am confruntat ani de zile cu severitatea unor soluții extreme ale copiilor afectați de acest fenomen. Trei din 10 copii sunt excluși de colegi”, explică dr. Mihai Gafencu, președintele Salvați Copiii România.

În semestrul I al anului școlar 2016/2017, datele centralizate de Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați arată pe topul cazurilor de violență de școli este deschis de București, urmat de județele Brașov și Timiș. Dr. Gafencu spune însă că, spre deosebire de alte zone ale țării, în Timiș, acest fenomen este raportat și se iau măsuri pentru combaterea lui, în timp ce alte județe preferă să treacă totul sub tăcere. Bullying-ul este caracterizat drept un comportament agresiv, intenționat, menit să provoace suferință și care implică întotdeauna un dezechilibru de putere și tărie între agresor și victimă și se manifestă repetitiv, regulat, într-un grup de copii. Consecințele sunt extrem de grave asupra psihicului și așa fragil al copiilor. „În fiecare săptămână văd unul sau doi copii victime ale acestui fenomen în școală. La 10-12 ani, unii dintre ei ajung să spună că își doresc să moară. Resursele în școală sunt destul de puține, deși este de dorit ca aceste situații să se rezolve chiar la școală. De cele mai multe ori, copiii nu au probleme acasă, nu provin din familii dezorganizate”, spune, la rândul ei, psihiatrul Anda Jurma. Există de acum un site special, unde puteți afla informații legate de bully-ing.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

ABA Banat investește 29 de milioane de lei în consolidarea și reprofilarea malurilor râului Timiș

Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…

13 minute ago

Geaba Bolojan! După un ostaş în fruntea ţării, PNL propune un şomer în fruntea ţării

La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…

25 de minute ago

La Timișoara continuă modernizarea rețelei de termoficare a orașului

13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…

29 de minute ago

Doi jucători străini vin la SCM USV via Constanţa

Campioana națională de rugby, SCM USV Timișoara, și-a asigurat serviciile a doi jucători de la…

53 de minute ago

Din această săptămână putem zbura direct între Timișoara și Dubai

Una dintre cele mai solicitate destinații aeriene din ultima perioadă din România, va avea o…

O oră ago

Florin Drăgan, rectorul UPT: „A fost un an plin de incertitudini în mediul economic, iar instabilitatea politică accentuează problemele”

La sfârșit de an, Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara, a făcut o analiză a…

2 ore ago