Categories: Social

Violenta in scoli, in crestere in Romania. La 10-11 ani, sunt copiii care spun ca-si doresc sa moara

Opriți bullying-ul sau desființați recreațiile! Aceasta este noua campanie susținută de Organizația Salvați Copiii, în contextul în care Timișul este locul al treilea la nivel național în ceea ce privește violența în școli.

Conform unui studiu Salvați Copiii, unul din patru copii a fost umilit în fața colegilor, iar trei din zece copii sunt amenințați cu bătaia sau lovirea. Datele sunt îngrijorătoare, iar agresiunea fizică sau verbală în școli este în creștere, Mulți copii au de suferit din cauza la care supuși de unii colegi și refuză să mai meargă la școală. „Ținta noastră este fenomenul bullying, agresivitate sau violență în timpul anilor de școală, în rândul elevilor. Ne-am confruntat ani de zile cu severitatea unor soluții extreme ale copiilor afectați de acest fenomen. Trei din 10 copii sunt excluși de colegi”, explică dr. Mihai Gafencu, președintele Salvați Copiii România.

În semestrul I al anului școlar 2016/2017, datele centralizate de Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați arată pe topul cazurilor de violență de școli este deschis de București, urmat de județele Brașov și Timiș. Dr. Gafencu spune însă că, spre deosebire de alte zone ale țării, în Timiș, acest fenomen este raportat și se iau măsuri pentru combaterea lui, în timp ce alte județe preferă să treacă totul sub tăcere. Bullying-ul este caracterizat drept un comportament agresiv, intenționat, menit să provoace suferință și care implică întotdeauna un dezechilibru de putere și tărie între agresor și victimă și se manifestă repetitiv, regulat, într-un grup de copii. Consecințele sunt extrem de grave asupra psihicului și așa fragil al copiilor. „În fiecare săptămână văd unul sau doi copii victime ale acestui fenomen în școală. La 10-12 ani, unii dintre ei ajung să spună că își doresc să moară. Resursele în școală sunt destul de puține, deși este de dorit ca aceste situații să se rezolve chiar la școală. De cele mai multe ori, copiii nu au probleme acasă, nu provin din familii dezorganizate”, spune, la rândul ei, psihiatrul Anda Jurma. Există de acum un site special, unde puteți afla informații legate de bully-ing.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

52 de minute ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

5 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

5 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

6 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

6 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

7 ore ago