Categories: Primăria Timişoara

A inceput plata taxelor si impozitelor la Timisoara. Ca sa nu stati la cozi, puteti achita darile on-line / FOTO

Timișorenii s-au înghesuit și în acest an să-și plătească dările, în prima zi în care acest lucru a fost posibil. A fost un pic de coadă, dar nu s-a mai venit la Direcția Fiscală de la ora 3 a dimineții. Impozitele se pot plăti, mul mai simplu, și on-line.

Timișorenii au înțeles, și în acest an, că nu trebuie să vină cu noaptea în cap, de la ora 3, la Direcția Fiscală, pentru a-și plăti impozitele și a beneficia de reducerea de 10% acordată celor care achită integral pe tot anul, până la sfârșitul lunii martie. Luni dimineață, în prima zi în care s-au deschis ghișeele Direcției Fiscale, era un pic de coadă, dar departe de adevăratele „adunări populare” din urmă cu mai mulți ani. „La ora 7.15 erau șapte persoane, pe care le-am invitat să intre. Am deschis mai repede ghișeele. În prima zi sunt între 2.500 și 3.000 de oameni, cam așa vin la început”, pune Adrian Bodo, șeful Direcției Fiscale a PMT. La Timișoara, impozitele au rămas la nivelul de anul trecut, deși primarul Nicolae Robu ar fi vrut să majoreze suma datorată de proprietarii de clădiri nerezidențiale. Edilul a renunțat însă la idee, în ultimul plen din 2017. Totuși, unii timișoreni vor plăti impozite majorate. Este vorba despre cei care nu și-au întreținut terenurile și clădirile și sunt primii „beneficiari” ai taxei pe paragină. În total, sunt 12 proprietari de terenuri, cărora li se adaugă deținătorii a 35 de imobile istorice, printre care și patru palate din Piața Victoriei. În cazul acestora, impozitele au crescut de la 300% la 500%.

Mai trebuie să știți că există și variante alternative de a vă plăti impozitele, fără să fiți nevoiți să veniți la Direcția Fiscală. Plata se poate face și pe www.ghiseul.ro dar și pe site-ul www.dfmt.ro. Pentru a vă putea crea contul trebuie fie să treceți pe la ghișeele Direcție Fiscale, fie să trimiteți un e-mail pe adresa office@dfmt.ro, în care să specificați ce doriți și să atașați o copie după cartea de identitate. Ulterior, veți putea vedea în timp real toate taxele și impozitele pe care le datorați, iar dacă bifați opțiunea de comunicare prin e-mail, puteți primi toate notificările online. Toate detaliile despre ce trebuie să faceți le găsiți aici.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

O oră ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

4 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

4 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

5 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

5 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

5 ore ago