Descopera Istanbulul: primavara la granita dintre Occident si Orient / FOTO

Anotimpul verde nu poate decât fascinant într-un oraș unde Occidentul și Orientul își dau mâna într-o armonie desăvârșită. De culori, arome și senzații. Agenția de turism Ultramarin vă propune, pentru această primăvară, un city break de neuitat, pe durata căruia veți descoperi fascinantul Istanbul.

De Istanbul te poți bucura în multe feluri: fie să treci Cornul de Aur și să explorezi centrul vechi, fie să faci o excursie pe Bosfor, să te lași legănat ușor pe apele albastre și să admiri panorama orașului. Amestecul de Occident și Orient, de vechi si nou, este una dintre cele mai fascinante experiențe pe care le poți avea ca turism. Cu frumoasa lui linie ascuțită a delicatelor minarete și a cupolelor în formă de ceapă, Istanbulul este orașul unor palate fantastice, decorate cu bogățiile cucerite în războaie. În magnificul Mare Bazar, cu sute de metri de pasaje acoperite și mii de magazine și standuri strălucitoare, poți înțelege mai bine rădăcinile orașului, important loc de comerț cu ținuturile străine. Mai jos de Bazar se văd apele Cornului de Aur, tăiate de Podul Galata, care leagă orașul vechi de cel nou.

Pe strada principală, Istikal Caddesi, și pe străduțele din jur sunt magazine, cafenele, restaurante, baruri și cluburi. Aici se găsește cea mai bună mâncare din oraș – tarama cremoasă – caviar roșu, midii delicioase pregătite cu orez și condimente și deliciosul kebab. Nu poate lipsi raki cu gust de anason, iar dacă însoțiți festinul culinar de serenada muzicienilor care cântă din melancolicul saz, veți putea spune că ați trăit o experiență culturală și culinară unică.

Ultramarin vă propune o excursie din care nu vor lipsi vizitarea Moscheii Suleymaniye, construită de Suleyman Magnificul între 1550 și 1589, sau a Moscheii Albastre, construită între 1609 și 1616, în timpul domniei sultanului Ahmed I, unul dintre cele mai impresionante monumente din lume. Veți vedea, de asemenea, Hagia Sofia, una dintre cele mai mari minuni ale arhitecturii, construită în forma sa actuală în anul 536 de împăratul Iustinian, dar și Palatul Topkapi, simbol al Imperiului Otoman, care se află între Cornul de Aur și Marea Marmara, oferind o panoramă superbă asupra Strâmtorii Bosfor. Detaliile acestei interesante excursii cu plecare atât cu autocar direct din Timișoara, cât și cu avionul, le găsiți aici și aici.

Share
Published by
Ioana Toma

Recent Posts

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

31 de minute ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

2 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

2 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

3 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

4 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

6 ore ago