1 miliard de euro – atât ar putea costa realizarea unei linii de metrou la Timișoara. O fi mult, dar, spune primarul Nicolae Robu, la conferința de la Viena la care a participat, sumele aduse în discuție pentru proiecte similare în alte orașe erau de 5-6 miliarde. În plus, tot ce a făcut în Timișoara până acum „se înscrie în ceea ce se consideră în cercuri elevate pe plan internațional că trebuie făcut”.
După o zi în care a postat un mesaj pentru cei care au criticat deszăpezirea în Timișoara, pe care l-a șters ulterior, primarul Nicolae Robu a explicat, pe Facebook, de ce a mers la Viena. Edilul a participat la o conferință denumită „Urban Future”, unde temele de discuție au fost smart city, mobilitate urbană, transport în comun, energie, calitatea aerului, parcuri, și noi principii urbanistice. Robu pare că s-a simțit foarte bine în capitala Austriei, un oraș verde și inteligent, așa cum, probabil, vor și timișorenii să fie orașul lor, și vine de acolo extrem de optimist. Edilul spune că s-a convins, la această conferință, că metroul este viitorul și că planurile sale pentru Timișoara se înscriu „în ceea ce se consideră în cercuri elevate pe plan internațional că trebuie făcut”. Robu a semnat, cu această ocazie, și „Convenant of Mayors for Climate & Energy”. Iată postarea sa:
„Pot spune că suntem pe trend. Tot ce-am făcut în Timișoara în acești ani de când sunt Primar și ce avem în plan să facem pe viitor se înscrie în ceea ce se consideră în cercuri elevate pe plan internațional că trebuie făcut. Avem nevoie, însă, de resurse financiare uriașe, pentru a putea ține ritmul. Ca să vedeți unde ne situăm, vă spun că unii vorbesc pe-aici relaxat, spre exemplu, despre 5-6 miliarde de euro (!!!), pentru a-și extinde metroul. Atenție: bani pe care nu-i au în vreo pușculiță, evident și nici în vreo pușculoaie (!!!), dar care pot fi obținuți, în lumea de astăzi, pe diverse formule, când e vorba de proiecte sănătoase. Noi, în schimb – mai bine zis unii dintre noi! – vedem ca pe o fantasmagorie un proiect de 500 milioane – 1 miliard euro întins pe 10 ani, proiectul de metrou. Repet, poate nu până în 2030 se va realiza un astfel de obiectiv în Timișoara, deși eu cred că da, dar certamente el va fi făcut. Iar o administrație publică locală, trebuie, pe de o parte, să acționeze în imediat -pentru asta este, de regulă, evaluată-, iar pe de altă parte, să gândească dincolo de imediat, pe termen mediu și lung, vizionar!”.
Cei care doresc comercializarea de produse specifice de Sfântul Nicolae la Timișoara sunt așteptați să…
Peste doar o săptămână, la Timișoara se va deschide cea mai nouă ediție a Târgului…
Conform datelor companiei Rețele Electrice Banat, la primele ore ale dimineții de vineri, ca urmare…
Contribuabilii români sunt avertizați de Agenția Națională de Administrare Fiscală cu privire la reapariția unor…
Clădirea cinematografului Studio, din centrul Timișoarei, a fost finalizată. După o investiție de cinci milioane…
Cetăţenii românii care în ziua votului pentru alegerile prezidențiale nu se află pe teritoriul României pot…