Categories: Cultura

„Dansand in noapte”, premiera-eveniment la Teatrul Maghiar

A patra premieră a actualei stagiuni de la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” va fi… scoasă în lume sâmbătă, 3 martie, în Sala Mare. Este vorba despre un spectacol cu adevărat special, care se bazează pe filmul „Dancer in the Dark” de Lars von Trier.

Musicalul „Dansând în noapte”/ „Táncos a sötétben”, în regia lui Kocsárdi Levente, se joacă sâmbătă, 3 martie, de la ora 19, în Sala Mare. Scenariul filmului a fost adaptat pentru musical de americanul Patrick Ellsworth, absolvent al Programul de Dramaturgie Americană „Lila Acheson Wallace” de la Conservatorul Juilliard, New York. „Dancer in the Dark” se joacă în diverse forme teatrale în toată Europa. De curând a fost pus în scenă în varianta musical la Rio de Janeiro, fiind în pregătire și un spectacol muzical la Londra. Selma este o imigrantă aproape oarbă, îndrăgostită de musicaluri în America anilor ’60, arestată pe nedrept în urma unor circumstanțe nefericite. Ea va fi înghițită de construcția putredă a banilor și intereselor din pseudodemocrația americană. Selma este interpretată de Magyari Etelka, iar din distribuție fac parte, ca actori invitați din Ungaria, Csoma Judit și Horányi László, alături de actorii Teatrului Maghiar „Csiky Gergely”: Balázs Attila, Szilasi Eszter Júlia, Kiss Attila, Aszalos Géza, Vass Richárd, Éder Enikő, Lőrincz Rita, Mátyas Zsolt Imre, Tar Mónika, Molnár Bence, Lukács Szilárd, Mihály Csongor și Molnos András Csaba, și copiii Makkai Gergő și Lázár Dávid.

Musicalul „Dansând în noapte”/„Táncos a sötétben” beneficiază de muzică originală compusă de Vlaicu Golcea, aflat la a treia colaborare cu Teatrul Maghiar. Cu o discografie de peste 30 de titluri editate în ţară şi în străinătate, plus o importantă prezenţă concertistică în majoritatea ţărilor europene, Golcea a compus coloanele sonore la peste 90 de producţii teatrale. Din echipa de creatori fac parte arh. Mihai Donici (decor), designer Mihaela Crețescu (costume), Cristina Lilienfeld (coregrafa) și Uțu Pascu (asistență sound design). Urmează reprezentații și în 4 martie, de la ora 17, și în 9 martie, de la ora 19. Spectacolul va fi tradus în limba română. Biletele pentru premieră sunt epuizate, însă se mai pot achiziționa bilete la următoarele reprezentații, cu 24/12 lei – de la casieria din str. Alba Iulia nr.2 (de luni până vineri, 16-19, și sâmbătă, 18-19) sau prin www.biletmaster.ro.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

3 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

4 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

5 ore ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

5 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

6 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

6 ore ago