PSD Timiș va primi un sediu de la primărie, dar încă nu se știe unde. Până marți, primarul Nicolae Robu spune că va lua o decizie și că, totuși, PSD ar trebui să înțeleagă că nu este stăpânul universului.
Nimic neobișnuit în organizarea unei dezbateri publice pe tema prelungirii unui contract de închiriere pentru un sediu de partid. „Din păcate, prezența a fost foarte slabă. Eu sunt mulțumit că mi-am făcut datoria, că așa era corect, să organizăm o dezbatere publică. Poate când se va pune în discuție alocarea unui bun din patrimoniul public, de acum, vom avea o dezbarere pe tema respectivă”, a declarat primarul Nicolae Robu. Acesta crede că PSD nu are atitudinea care trebuie într-o astfel de situație. „Am fost provocat de atitudinea deplasată a unei reprezentante a PSD, membru în CL (Gabriela Popovici – n.r.). PSD nu înțelege că nu este stăpânul universului (…) Au încercat să pună presiune pe mine (pentru a lăsa proiectul pe ordinea de zi a plenului trecut – n.r.), dar se vede că nu mă cunosc, pentru că eu nu cedez la presiunile nimănui. Erau disperați, poate simțeau că îi apasă un fel de vinovăție. La dezbaterea publică, deși ar fi trebuit să stea în banca lor, au dovedit aroganță, cerându-mi socoteală că am organizat acea dezbatere (…) O să mă gândesc foarte bine ce facem în sedința de consiliu de marți, pentru că PSD nu se dovedește demn de a fi sprijinit de municipiul Timișoara”, a completat primarul.
Ideea dezbaterii publice a fost aceea de a da posibilitatea timișorenilor să spună ce cred despre acel contract de închiriere. La eveniment au participat însă numai consilieri locali PNL și PSD, angajați ai PMT, membri PNL și Cristi Brâncovan, care a întrebat dacă în clădirea de e malul Begăi nu s-ar putea amenaja un spațiu pentru penitenciar. „Scrie undeva în lege că un partid trebuie să aibă 1.100 mp? De ce trebuie să-l închirieze tot la acea dimensiune? De ce să nu dea primăria un sediu în altă parte? Putem să le dăm în altă parte un spațiu mai mic. Stau și cumpănesc încă, până marți, să vedem dacă le dăm același spațiu. Cetățenii orașului voiau o discuție. Pot fi gândite multe alte destinații, o discuție trebuia purtată, nu e obligatoriu să se dea acea clădire în integralitatea ei”, spune Robu.
În 24 septembrie 2013, un proiect care prevedea vânzarea aceleiași clădiri cu aproximativ 100.000 de euro – care n-a fost discutat în vreo dezbatere publică – a căzut la un singur vot. La planul respectiv nu au luat parte decât 18 consilieri Cei cinci pedeliști n-au participată, iar ședința era cât pe ce să nu se țină. În favoarea proiectului de vânzare au votat și consilierii PSD, și cei ai PNL, și doi țărăniști, și doi membri ai defunctului PP-DD. Petrică Folică, al de-al treilea PP-DD-ist, aflat pe atunci doar la a doua ședință de CL, a votat contra, așa că proiectul a căzut. Întrebat de ce liberalii, care încă erau în formula USL, alături de PSD-iști, au votat pentru vânzare, primarul Nicolae Robu spune că aceștia au avut încredere în buna credință a partenerilor de atunci și că niciunul nu știa care este situația în teren. Ce urmează pentru PSD? „Marți vreau să pun pe ordinea de zi proiectul, mă voi consulta cu colegii. Mă gândesc cum să procedăm, am în minte ceva”, a conchis primarul Timișoarei.
Așa cum debanat.ro a relatat deja, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și liderul PSD Timiș, Alfred…
Etapa a 16-a din liga de elită de volei feminin a debutat pe malul Timişului…
La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…
13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…