47 de zile. Atât s-a lucrat în Parcul Alpinet, unde șantierul estimat să dureze 180 de zile a început în luna septembrie. Momentan, e pauză încă din decembrie și nu e picior de muncitor. Lucrările vor fi reluate la finele lui martie și, în cel mai fericit caz, ar putea fi gata în două luni.
Licitația pentru reabilitarea Parcului Alpinet a fost câștigată, în iulie 2017, de SC Lovrintim SRL, care și-a adjudecat lucrarea la un preț de 1,2 milioane de lei, cu tot cu TVA. Proiectul prevede plantarea mai multor arbori, arbuşti şi plante perene, redesenarea unor alei, dar și montarea câtorva zeci de bănci şi coşuri de gunoi. Ultima reamenajare a Parcului Alpinet datează din 2003, când au fost tăiați plopii piramidali de pe faleză, fiind plantate în loc magnolii. Reabilitarea era programată să dureze șase luni, dar… nu e gata nici acum. Asta, pentru că oricum șantierul nu a început decât în septembrie, pentru că primarul Timișoarei a decis că lucrările nu trebuie să afecteze Bega Bulevard. Lucrările au pornit, mai exact, pe 11 septembrie 2017. Pe 18 septembrie însă, a doua zi după furtuna care a devastat Timișoara, ele au fost sistate cauza căderilor de arbori. A fost dat un nou ordin de începere a lucrărilor pe 9 octombrie și s-a muncit efectiv în parc până pe 18 decembrie. De atunci, e liniște și, dacă totul merge bine și vremea va permite, șantierul va fi reluat în ultima săptămână din luna martie.
Stilul de ansamblu al parcului este cel peisager. Elementele care fac excepţie de la acest stil sunt: aleea-faleză de pe malul Begăi, cu regularitatea anumitor porţiuni ale arborilor plantaţi. Trama de alei, prelucrarea denivelărilor cu trepte şi ziduri de sprijin, varietatea vegetaţiei, micile colţişoare romantice, terasele de belvedere se încadrează în stilul liber, peisager. Pe ansamblu, se apreciază că structurarea parcului a fost gândită într-o viziune peisageră, ea aparţinând arhitectului Iojica şi a fost realizată cu ocazia expoziţiei floricole din anul 1967
Parcul Alpinet, descris pe pagina Direcției de Mediu a PMT
În acest moment, zona arată dezolant. E plin de munți de pământ, sunt trasate o parte din alei, dar dale au fost montate numai pe una dintre ele, în apropiere de Flora. De trei luni, nu s-a mai mutat nicio piatră și nici nu sunt semne că ar mai fi trecut cineva prin zonă. Șantierul din Parcul Alpinet trebuia finalizat în 180 de zile, dar, din septembrie până acum, s-au lucrat numai 47. Cu 133 de zile de rămas, muncitorii de la Lovrintim ar putea să se întindă până spre începutul lunii august. Totuși, reprezentanții PMT estimează că totul ar fi putea fi terminat în 60 de zile. SC Lovrintim SRL a câștigat, anul trecut, două mari licitații organizate de Primăria Timișoara. În asociere cu Rogera SRL, ea se ocupă și de reabilitarea Parcului Central, la un preț de 7,78 milioane de lei. Nici acolo nu se lucrează de câteva luni bani, dar, dincolo de iarnă, la Parcul Central a mai existat o problemă legată de dirigintele de șantier.
Chiar dacă o bună parte dintre deranjamentele apărute la rețelele de alimentare cu energie electrică…
Se strâng rezultatele negative. Mai ales pe teren propriu. CSC Dumbrăviţa se află la al…
Teatrul Național din Timișoara organizează în perioada 4-10, respectiv 19-20 decembrie 2024, o nouă ediție…
Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunță că înainte de finalul anului în curs se va finaliza…
Pe data de 21 noiembrie a avut loc Gala Performeri din Sănătate, ediția 2024, desfășurată…
Expert Forum, organizație membră a Coaliției Vot Corect, organizează un centru de informare și asistență…