Categories: Primăria Timişoara

Primaria se apuca de… Turnul de Apa din Iosefin. Prima licitatie pentru transformarea in centru cultural

Un pas mic, dar măcar unul concret, nu vorbărie, ca până acum: primăria chiar vrea să readucă la viață vechiul turn de apă de pe strada Barițiu. Planuri sunt de vreo cinci ani, dar abia acum se va decide, oficial, ce se va face acolo. Se caută consultant în vederea organizării unui concurs de soluții.

În decembrie 2016, reprezentanții Primăriei Timișoara anunțau că vor porni, în 2017, demersurile pentru renovarea Turnului de Apă din Iosefin, respectiv transformarea lui într-un spatiu multifuncțional cultural. „Proiectul este foarte interesant, vrem să facem un centru cultural, inclusiv o cafenea, este suficient loc. Nu va fi un spațiu pentru evenimente de mare anvergură, dar vor putea fi organizate diverse evenimente culturale acolo, de la expoziții de artă plastică, la cenacluri literare, la spectacole muzicale mai de nișă”, explica, la vremea respectivă, primarul Nicolae Robu. Până în prezent nu s-a întâmplat însă nimic, deși despre această investiție se vorbește cel puțin 4 ani.

Acum, primăria face totuși primul pas concret. Caută o firmă care să încheie un contract în baza căruia aceasta să presteze „servicii de consultanță în vederea organizării concursului de soluții cu tema servicii de întocmire a documentației tehnico-economice (DALI+PT) pentru realizarea investiției «Refuncționalizare imobil pentru centru cultural – Turn de apă, Iosefin, str. Gh. Barițiu». respectiv: Faza I – Predarea documentației de concurs, Faza II – Lansare concursului de soluții, Faza III – Desfășurarea concursului de soluții”. Suma pusă la bătaie: aproape 128.000 lei. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 26 aprilie, ora 16, iar câștigătorul trebuie anunțat până cel târziu pe 21 mai, la ora 18. Durata contractului este de 150 zile de la data atribuirii acestuia. Turnul de Apă din cartierul Iosefin a fost terminat în 1914. Rămas fără funcționalitatea sa inițială, turnul a devenit, în ultimii ani, doar subiect pentru pasionații de fotografie. Clădirea se află pe lista monumentelor istorice din Timiș, așa că pentru orice lucrare va fi nevoie de acordul celor de la Direcția de Cultură.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

6 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

9 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

10 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

11 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

11 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

13 ore ago