Primaria se apuca de… Turnul de Apa din Iosefin. Prima licitatie pentru transformarea in centru cultural

Un pas mic, dar măcar unul concret, nu vorbărie, ca până acum: primăria chiar vrea să readucă la viață vechiul turn de apă de pe strada Barițiu. Planuri sunt de vreo cinci ani, dar abia acum se va decide, oficial, ce se va face acolo. Se caută consultant în vederea organizării unui concurs de soluții.

În decembrie 2016, reprezentanții Primăriei Timișoara anunțau că vor porni, în 2017, demersurile pentru renovarea Turnului de Apă din Iosefin, respectiv transformarea lui într-un spatiu multifuncțional cultural. „Proiectul este foarte interesant, vrem să facem un centru cultural, inclusiv o cafenea, este suficient loc. Nu va fi un spațiu pentru evenimente de mare anvergură, dar vor putea fi organizate diverse evenimente culturale acolo, de la expoziții de artă plastică, la cenacluri literare, la spectacole muzicale mai de nișă”, explica, la vremea respectivă, primarul Nicolae Robu. Până în prezent nu s-a întâmplat însă nimic, deși despre această investiție se vorbește cel puțin 4 ani.

Acum, primăria face totuși primul pas concret. Caută o firmă care să încheie un contract în baza căruia aceasta să presteze „servicii de consultanță în vederea organizării concursului de soluții cu tema servicii de întocmire a documentației tehnico-economice (DALI+PT) pentru realizarea investiției «Refuncționalizare imobil pentru centru cultural – Turn de apă, Iosefin, str. Gh. Barițiu». respectiv: Faza I – Predarea documentației de concurs, Faza II – Lansare concursului de soluții, Faza III – Desfășurarea concursului de soluții”. Suma pusă la bătaie: aproape 128.000 lei. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 26 aprilie, ora 16, iar câștigătorul trebuie anunțat până cel târziu pe 21 mai, la ora 18. Durata contractului este de 150 zile de la data atribuirii acestuia. Turnul de Apă din cartierul Iosefin a fost terminat în 1914. Rămas fără funcționalitatea sa inițială, turnul a devenit, în ultimii ani, doar subiect pentru pasionații de fotografie. Clădirea se află pe lista monumentelor istorice din Timiș, așa că pentru orice lucrare va fi nevoie de acordul celor de la Direcția de Cultură.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

3 comentarii pentru acest articol

Gepetto a spus: (martie 22nd, 2018 at 13:54 )

Cine-l mai crede pe Pinocchio?

 
Daniel a spus: (martie 22nd, 2018 at 14:23 )

Turnul din Iosefin este un loc important în roman urban-fantasy Tenebrel: Labirintul.

http://tritonic.ro/isbn-Tenebre_Labirintul-978-606-749-282-8.htm

 
anteconbega a spus: (martie 22nd, 2018 at 17:19 )

Ideea transformării Turnului de Apă din Iosefin în ceva util i-a aparţinut, prin anii 1996-1997, fostului copatron al publicaţiei „Realitatea”, Grigore Mâinea, dar erau atâtea aprobări de obţinut încât omul a renunţat cu voioşie, deşi s-a urcat pe treptele mizere până-n şpiţul turnului. E şi cazul unei dorite Café Parisien jumatate suspendată pe podul de fier pietonal de peste drum de Electromotor, o ideea a doctorului Bold (nu cel stomatolog, celălalt, verişorul din administraţia sanitară), dacă nu greşim cu toţii… ALDERobu va reuşi să transforme Turnul de Apă din Iosefin într-un Turn Babel autohton sau, în ce mai haios caz, în Turnul de Veghe al Iehoviţilor băştinaşi. Apoi, poate, va rezolva şi gropile de pe Bd. Cetăţii, mai monstruoase în adâncimea lor decât politica uselistă a edilului şef.

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Timisoara 2021

Administratie vezi arhiva Administratie

Gauss topografie timisoara

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

CCIAT

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com