Categories: Partide

PSD Timis, soldatel disciplinat la congresul national. Nu propune niciun candidat

PSD are sâmbătă, 10 martie, poate cel mai controversat congres din istoria sa. Va fi aleasă întreaga structură a partidului, cu excepția funcției de președinte, ocupate de Liviu Dragnea. Social-democrații susțin cu forța egalitatea de gen, oferind câte 8 posturi de vicepreședinte regional pentru femei și bărbați. PSD Timiș nu are candidați.

PSD aduce 4.000 de delegați, sâmbătă, 10 martie, la Sala Palatului din București, unde are loc congresul extraordinar al partidului. Vor fi organizate cu această ocazie alegeri pentru funcțiile de președinte executiv, secretar general și vicepreședinți ai partidului. Funcția de președinte, ocupată de Livie Dragnea, nu intră în discuție. PSD va avea 16 vicepreședinți, 8 bărbați și 8 femei, care vor fi aleși pe regiuni. Principalul obiectiv al congresului va fi însă „adoptarea unui document programatic” cu componente politice, de guvernare, de dezvoltare pentru România. Scandalul este însă în toi, pentru că mai multe figuri importante ale partidului reclamă că, de fapt, congresul nu are alt rol decât acela de a-i înlesni lui Liviu Dragnea preluarea absolută a puterii. Nicu Bănicioiu, Cătălin Rădulescu sau Codrin Ștefănescu sunt doar trei dintre cei care susțin că nu li se permite să candideze și că acest lucru este posibil doar pentru apropiații președintelui Dragnea.

Candidaturile puteau fi depuse până joi, 8 martie, la ora 16. printre cei care au reușit să facă acest lucru, deși nu sunt de acord cu Dragnea, sunt Codrin Ștefănescu, pentru funcția de secretar general, sau Ecaterina Andronescu, pentru funcția de președinte executiv. Liviu Dragnea a anunțat însă că el o susține pe Viorica Vasilica Dăncilă, ceea ce ar face, oricât de incredibil ar părea, ca principalul partid al României să devină oficial o „afacere” de… Teleorman. Delegația PSD Timiș va avea 98 de membri și merge la București cam ca și cum ar merge cu… clasa în oraș, iar doamna învățătoare urmează să le spună când trebuie să treacă strada. Nu există niciun candidat din Timiș. „Am anunțat colegii că au posibilitatea de a-și depune candidaturile. Dacă era cineva doritor, trebuia să mă anunțe, trebuia convocat BPJ. Nu s-a arătat nimeni interesat”, a spus, pentru deBanat.ro, președintele interimar Călin Dobra. Congresul PSD are loc într-o perioadă în care ultimele sondaje de opinie arată că social-democrații sunt în cădere liberă. Dragnea a izbucnit însă în râs când a fost întrebat despre aceste sondaje, spunând, ironic, că sigur PSD a coborât sub 10%, iar PNL este sigur spre 70%. La cum arată datele preliminare, practic, alegerile vor fi doar o formalitate, pentru că pe fiecare regiune va candida câte un bărbat, respectiv câte o femeie, concurența fiind ucisă din start.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

3 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

6 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

7 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

8 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

8 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

10 ore ago