Categories: Social

La patrulat cu segway și șalupă. A venit vara la Poliția Locală Timișoara

După ce și-au cumpărat anul trecut mijloace neconvenționale de deplasare, polițiștii locali au decis să profite la maximum de ele. Au început să patruleze cu segway-urile, dar și cu șalupa, în căutare de potențiali infractori.

„Polițiștii locali desfășoară în această perioadă patrulări deplasându-se cu ajutorul segway-urilor din dotare, o dată cu încălzirea vremii aceste mijloace de patrulare, alături de motoscutere și șalupa Biroului de Patrulare Navală, aducând un plus în mobilitatea efectivului de polițiști locali. Polițiștii locali care se deplasează pe segway-uri pot fi văzuți pe pistele special amenajate pentru biciclete, unde aplică sancțiuni și colante autoadezive conducătorilor auto care își parchează mașinile pe acestea. Încă din primele două zile au fost aplicate 15 sancțiuni la aceste capitol în mai multe zone ale orașului”, au transmis, miercuri, reprezentanții PL. A fost scoasă la apă după „hibernare” și șalupa care supraveghează acum „menținerea unui climat de liniște și siguranță pe canalul Bega și pe malurile acestuia, dar și pentru integritatea investițiilor realizate din fonduri europene”.

Segway-urile au fost cumpărate vara trecută. Sunt trei la număr și polițiștii nu au voie cu ele prin centrul istoric decât „în situație de forță majoră”. Șalupa este achiziționată tot anul trecut, iar la Poliția Locală există un birou de patrulare navală. Ambarcațiunea a fost cumpărată de la firma gălățenă care a livrat primăriei și cele șapte vaporașe care încă nu circulă în Bega în regim de transport în comun. Ea a costat 130.840 lei, sumă care include TVA. Poliția Locală Timișoara face apel la cetățeni ca, în cazul în care observă nereguli sau probleme care intră în competența sa să sune la numerele de telefon 0256-968 și 0256-246.112, iar pentru cazurile în care sunt observate autovehicule pe pistele pentru bicicliști este valabil și numărul de telefon 0356-913, linie special înființată pentru astfel de sesizări.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

3 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

3 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

4 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

5 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

6 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

7 ore ago