Categories: Klaus Vaterland

A fost odată Traian Băsescu. Ca niciodată

Când USL și industria de propagandă l-au afurisit pe Traian Băsescu, tot s-au găsit suficienți români să-i țină parte președintelui de atunci, din mai multe motive. În principal, pentru că, la acea vreme, toți fanii „marinarului”, în frunte cu „intetelectualii lui Băsescu”, au văzut partea plină a paharului. Am văzut cum încep să pice capete de mari corupți pentru care aproape că nici nu ne mai trebuia o sentință. Știam că sunt personaje toxice pentru societate, simțind asta de dimineața, în prima urină. Și nu ne-am înșelat în cele din urmă, bănuielile noastre fiind confirmate de instanțe. Am văzut cum pică șmenari și de la dușmanii lui Băse, căci PSD și PNL aveau o pepinieră bogată de politicieni cu probleme penale, dar au apărut câte unul și de la ei, un primar de Cluj sau alți lideri de eșalon doi ai PDL în minciocul ălora de la DNA. Ulterior aveam să aflăm cum stă treaba cu Alina Bica, cu Elena Udrea și asta nu înseamnă că li s-a dat dreptate celor de la USL. Care spuneau, cu aer profesoral, că de aia sunt ei nevinovați, pentru că Băsescu și-i arestează și pe-ai lui.

Da, Băsescu a avut corupții lui și a închis ochii, dar asta nu înseamnă că toată „prada” penală a DNA era închisă prin abuzuri ale procurorilor și-ale SRI. Asta le place lor să spună acum, că sunt condamnați politic. E cea mai facilă încercare de a-și spăla onoarea în fața unora care ori nu pricep, ori nu vor să înțeleagă fenomenul. Scorul electoral al lui Băsescu din 2016 arată o epavă a „animalului politic” de altădată. În mod evident și-a făcut efectul și propaganda televiziunilor patronate de penali, dar mai era și un semn că vremea lui a trecut. Cum a trecut nu era totuna. Multora dintre simpatizanții lui le era greu să admită că s-au înșelat fie și parțial mergând orbește cu „marinarul”, alții au recunoscut acest lucru și au dat în vomă, văzând cum fostul președinte și-a ucis mandatele, alăturându-se campaniei împotriva celor care luptă cu corupția.

Poți spune că a îmbătrânit urât, alții cred că de la femei i se trage, însă lipsa de liniaritate în mesajul politic nu-l mai face deloc credibil, deși în aceste momente poate că un președinte jucător ar fi fost mai eficient decât încă blajinul Klaus Iohannis. Azi merge la un post de televiziune să plângă asupritul politic Elena Udrea, iar mâine îl face praf pe Dragnea pentru cum schilodește legile justiției sau codurile penale. Care dintre ei este acel Traian Băsescu care-a dat, fie și cu țârâita, drumul la emanciparea sistemului judiciar? Cinci procente e tot ce mai poate aduna Traian Băsescu pentru o umilă pensie politică. Iar când nu mai capitalizează nici măcar atâta simpatie cât pragul electoral, probabil că va fi trimis acasă la doamna Maria, pentru a lăsa PMP să se autodizolve într-un partid cu mai multă perspectivă.

Dar Partidul Mișcarea Populară al lui Băsescu are o filială și în Timiș, iar fanii nu mai sunt fani platonici, ci oameni cu calculele făcute. Filiala din Timiș a fost pe-o labă cu PSD la Consiliul Județean Timiș, obținând pentru Roxana Iliescu un post de vicepreședinte. În alte județe, aranjamentele sunt altele, după cum Traian Băsescu i-a lăsat să se înțeleagă pe „cașcaval”. Au ajuns ca UNPR, însă nu ca un UNPR în zilele de grație, ci ca partidul lui Izmană căzut în mizerie, la mila unuia sau altuia. Președintele de la Timiș, Cornel Sămărtinean, deputat, a zis bătând cu pumnu-n masă că așa nu se mai poate. Că Roxana Iliescu trebuie să plece și protocolul cu PSD să pice. De ce? N-a zis că ar vrea câte o recompensă pentru alți fripturiști, ci, nu-i așa?, că politicile sociale ale PSD n-ar mai fi bune pentru Timiș. Și că PMP vrea să-și spună cuvântul cât mai apăsat în programul de guvernare județeană. Tare, nu?

Și-a imaginat cineva că nouă ne va fi mai bine după ce PSD va schimba „manivela” PMP cu care conduce județul? Cine e naivul ăla să creadă că PMP ar fi capabil și chiar și-ar dori să arunce în aer conducerea CJT pentru binele județului a băut prea mult absint. PMP Timiș vrea doar ca PSD să-i dea o sinecură în vreo instituție de stat și o poziție publică de unde să mimeze forța și să tranzacționeze ceva ce seamănă foarte mult cu influența. Să vedeți ce bune vor fi atunci programele sociale ale lui Dobra&compania! Final de poveste. A fost odată Traian Băsescu. Au fost și intelectalii lui Băsescu, oameni care chiar au crezut în ceva. Acum au mai rămas Cornel Sămărtinean și Dorin Cândea. Nu ajunge?

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

3 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

3 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

3 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

4 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

5 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

5 ore ago