Primăria Timișoara vrea să preia Spitalul CFR. Cu anumite redefiniri

Consilierii locali au votat, în ultimul plen, un acord de principiu pentru preluarea, de la Ministerul Transporturilor, a Spitalul CFR. Dacă ea se va face și practic, primarul Nicolae Robu anunță „redefiniri” de activitate.

Ministerul Transporturilor a inițiat transferul spitalelor CFR din subordinea sa către autoritățile publice locale din țară. Procedura nu este încă foarte clară, dar consiliile locale trebuie, în primă fază, să-și exprime interesul pentru preluarea unităților spitalicești. Sunt 15 în țară: două în București și câte unul în Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Ploiești, Galați, Constanța, Brașov, Pașcani, Simeria, Oradea, Craiova, Sibiu și Drobeta Turnu Severin. Consilierii locali din Oradea au votat deja un acord de principiu, iar acum a venit rândul celor din Timișoara. „Există o intenție a guvernului de a transfera spitalele CFR către administrațiile publice locale și ni s-a adresat întrebarea dacă suntem interesați să preluăm acest spital. Am supus la vot în CL poziția de principiu, nu de preluare efectivă, ci dacă suntem interesați sau nu. S-a aprobat, o să transmitem spre guvern această poziție a noastră și, evident, că preluarea se va face, dacă se va materializa, cunoscând toate activele și pasivele, toată situația spitalului”, explică primarul Nicolae Robu.

Edilul nu știe ce înseamnă, din punct de vedere financiar, preluarea spitalului, dar spune că, dacă acest lucru se va întâmpla, vor avea loc și unele schimbări. „Nu ne obligă la nimic decizia luată de CL, atâta tot că nu mi-am permis să transmit la minister punctul meu personal de vedere, chiar dacă era vorba despre o chestiune de principiu, am vrut să fie punctul de vedere al CL. E vorba despre clădiri și terenuri interesante acolo, pentru sectorul spitalicesc al municipiului Timișoara. Dacă vom ajunge să preluăm, o să ne angajăm că nu facem altceva acolo, ci tot activitate spitalicească, dar vor fi anumite redefiniri. Sunt suprapuneri de specialitate între ce se întâmplă acolo și ce se întâmplă la Spitalul Municipal și nu-și are sensul să funcționeze medici cu aceeași specialitate unul într-un loc, unul într-altul, dacă există condiții să fie laolaltă”, a mai spus primarul.

Spitalul CFR are secții de ATI, Chirurgie generală, Medicină internă, O.R.L., Oftalmologie, compartimente de Geriatrie-gerontologie, Prevenire și combatere a infecțiilor nosocomiale și Spitalizare de zi, un cabinet de diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, un laborator de analize medicale, respectiv radiologie și imagistică medicală, precum și un ambulator de specialitate. El este condus de liberalul Iulius Jugănaru, care se află în funcție de mai mulți ani. Primăria Timișoara are în subordine Spitalul Municipal, Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” și Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Mersul „ordonanței trenuleț”

„Ordonanța trenuleț” este un produs al guvernelor care avea rolul să ascundă neputința acestora. Iar…

59 de minute ago

Crăciun fericit!

De Sărbătoarea Crăciunului vă dorim să aveți parte de gânduri bune, multă bucurie, căldură în…

11 ore ago

După ce a anunţat şase nume noi, SCM USV Timişoara face publică lista a patru jucători care nu vor mai face parte din lotul campioanei

SCM USV Timişoara nu a pierdut timp odată cu finalul sezonului competiţional. Campioana ţării la…

18 ore ago

De Crăciun ne-am luat dubla raţie de ticăloşie şi nesimţire

„De Crăciun ne-am luat raţia de libertate” era un celebru mesaj/slogan al Revoluţiei din 1989. O…

20 de ore ago

Primăria pregătește dosarele pentru finanțare și pentru autorizația de construire a reabilitării din Piața Mocioni

Primăria Timișoara pregătește dosarele pentru obținerea finanțării europene, respectiv a autorizației de construire pentru reabilitarea…

20 de ore ago

Pagina de internet a PPC și aplicația my PPC vor fi oprite câteva zile

PPC Energie și PPC Energie Muntenia își actualizează platformele online de comunicare cu clienții. Astfel,…

21 de ore ago