Categories: Timp liber

Frumoasa Timișoara, văzută de Charlie Ottey. Flavours of Romania, proiecție-eveniment în Piața Libertății

Filmat în vara anului trecut, documentarul „Flavours of Romania”, realizat de Charlie Ottley, are 8 episoade, iar unul este despre Banat și Crișana. El va proiectat vineri seară, la Timișoara, în prezența echipei de producție.

Charlie Ottley a făcut întâi documentarul „Wild Carpathia”. S-a îndrăgostit de România, așa că povestea a mers mai departe. În vara anului trecut, echipa sa a filmat câteva sute de ore în Banat, Maramureş şi Bucovina. Au rezultat, în final, opt episoade ale documentarului „Flavours of Romania” – Aromele României. „Sunt puțin rușinat că nu am venit mai devreme aici. Mulți oameni m-au mustrat, în perioada în care filmam «Wild Carpathia», întrebându-mă de ce nu am inclus și Timișoara. Noi încercam să ne limităm la munți și pădure. Acum suntem mult mai liberi să acoperim toate zonele istorice ale România”, spunea, în iulie 2017, Charlie Ottley. Echipa sa a ajuns la Timișoara chiar în perioada JazzTM. „Suntem foarte fericiți să fim aici. Este la fel de frumos cum îmi imaginam, chiar mai frumos. Timișoara este un exemplu pentru alte orașe din România, în ceeaa ce privește păstrarea moștenirii sale, dar și în ceea ce privește reconstrucția”, declarat, la acea vreme, Ottley.

Ce-a ieșit? Vom vedea cu toții vineri seară, pe 4 mai, de la ora 21. În Piața Libertății va fi proiectat documentarul „Flavours of Romania” (Aromele României), episodul dedicat regiunii Banatului şi Crişanei. Filmul include o prezentare a istoriei bogate, a tradițiilor Timișoarei, mai ales în contextul titlului de capitală culturală europeană. Fiecare episod promovează câte o regiune istorică a țării noastre, cu specificul, tradițiile, mâncărurile, oamenii și trecutul propriu. Difuzarea noilor producții a început deja în România, urmând ca acestea să intre în circuitul de difuzare al mai multor televiziuni, precum Travel Channel. Și încă un amănunt: Charlie Ottley va fi la Timișoara, alături de echipa sa, pentru această proiecție specială.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Creaţie dincolo de cuvinte. Fundația Art Encounters vă invită la un workshop de Blackout Poetry

Pe data de 3 octombrie, de la ora 18, Fundația Art Encounters, împreună cu Librăria…

O oră ago

Horticultura scoate la licitaţie două spaţii comerciale pentru închiriere

Societatea Horticultura scoate la licitaţie două spaţii comerciale pentru încuriere, ambele aflate la parter. Unul…

O oră ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 27 septembrie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 27.09.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Primăria Timișoara a finalizat lucrările de reabilitare de la fosta școală 28

La mai mult de un an de când a terminat de reparat acoperișul clădirii, Primăria…

16 ore ago

Muzică de handpan și atelier de mandale printre Aripi! O expoziție de neratat

Mandala este o cosmogramă mistică ce concentrează energie spirituală și pentru cel care o creează,…

18 ore ago

Gala Aniversară ELITh UPT are loc vineri

Universitatea Politehnica Timișoara organizează Gala aniversară ELITh, prin care marchează 100 de ani de la…

19 ore ago