Meritocrație. O funcționară cu probleme de la IMM-uri s-a transferat la Primăria Timișoara în interes de serviciu

A venit prin transfer la Primăria Timișoara, de la Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și Cooperație (OTIMMC) Timișoara. Asta, după ce fusese condamnată inițial la un an de închisoare pentru fals intelectual, ulterior alegându-se doar cu un avertisment. Este parcursul în carieră al unei profesoare de istorie și engleză.

În septembrie 2016, procurorii DNA Timișoara încheiau rechizitoriul într-un dosar legat de folosirea ilegală a unor subvenții de la stat. Au fost trimiși atunci în judecată un administrator de firmă, un comisar de la Garda Financiară și mai mulți consilieri de la Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și Cooperație (OTIMMC) Timișoara. Printre aceștia, Emilia Szekely, consilier la OTIMMC, acuzată de abuz în serviciu și fals intelectual. Conform rechizitoriului, Szekely și alte două colege „nu și-au îndeplinit sau și-au îndeplinit contrar legii atribuțiile care le reveneau, legate de urmărirea eficientă a modului de aprobare, implementare, decontare, monitorizare și control a cererii de finanțare” depuse de o societate comercială.

În aprilie 2017, judecătorii de la Tribunalul Timiș au emis prima sentință în acest dosar. Emilia Szekely a fost achitată pentru săvârşirea infracțiunii de abuz în serviciu, dar a fost condamnată la un an de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual. Pedeapsa cu închisoarea a fost amânată „pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri”. De asemenea, consilierul de la OTIMMC era obligată să presteze „o muncă neremunerată în folosul comunităţii în locaţii punte de lucru aparţinând SC Pieţe SA Timişoara şi Regia Autonomă de Transport SA Timişoara, pe o perioadă de 40 de zile”. Sentința a fost atacată cu apel și, în octombrie 2017, Curtea de Apel a dispus, pentru Emilia Szekely, „în temeiul art. 80 C.p. renunţarea la aplicarea pedepsei pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual (…) aplică sancţiunea avertismentului faţă de în raport cu infracţiunea sus menţionată”.

În tot acest interval, Emilia Szekely a continuat să lucreze la instituția care se ocupă de bunăstarea IMM-urilor. În primăvara lui 2018, ea a decis însă că are nevoie de o schimbare în carieră. Și unde credeți că s-a angajat, având în vedere, probabil, competența și vasta experiență? Nici mai mult, nici mai puțin decât în… Primăria Timișoara! Există o dispoziție din luna aprilie aprilie, privind „modificarea raportului de serviciu prin transfer în interesul serviciului a doamnei Szekely Emilia, în funcția de consilier clasa I, gradul profesional superior, gradația de vechime 3, de la Agenția pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii Timișoara la aparatul de specialitate al Primarului Municipiului Timișoara”. Ați înțeles bine: ea este acum angajată în aparatul primarului! Pe 4 aprilie, Emilia Szekely și-a depus și declarația de avere. Conform acesteia, ea deține casă + teren de 500 mp în Sânmihaiu German, un Fiat Panda și un VW Golf, iar la venituri a trecut 27.144 lei, încasați de la OTIMMC Timișoara, unde era angajată „consilier programe”, 1.800 de lei, de la Liceul Teoretic Logos, pentru prestația de profesor de istorie, respectiv 3.986 lei, de la Liceul Teoretic Millenium, pentru prestația de profesor de limba engleză. Ca angajată a PMT, Emilia Szekely are, conform încadrării și vechimii, un salariu de 7.038 lei brut.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

9 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

9 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

16 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

16 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

16 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

18 ore ago