Categories: Invatamant

Nu mai vor să învețe în pericol. Protest cu… foc al studenților și profesorilor de la Facultatea de Muzică

Studenții și profesorii de la Facultatea de Muzică vor protesta prin muzică. Asta, după ce, sâmbătă seară, un panou electric a luat foc în sediul din Primăria Veche al facultății. Imobilul aparține Primăriei Timișoara, care doar promite de ani buni o reabilitare totală. UPDATE: Cei de la UVT se întâlnesc marți cu primarul Nicolae Robu.

Clădirea în care se află Facultatea de Muzică aparține Primăriei Timișoara, arată ca după război, iar siguranța nu este un cuvânt care poate fi rostit atunci când vorbești despre acest imobil. Sâmbătă seară, un panou electric a luat foc. Din fericire, n-au fost pagube prea mari și nici victime, dar studenții și profesorii de la Muzică au decis că nu mai vor să-și desfășoare cursurile într-o stare de nesiguranță. Au decis să protesteze într-un mod inedit. Se întâmplă marți, 15 mai, de la ora 9, în holul UVT. „Profesorii şi studenții Facultații de Muzică şi Teatru protestează… Vă aşteptăm în holul Universitații UVT să cântam cu foc (cei ce au instrumente portabile sunt asteptați cu ele)”, scrie pe pagina de Facebook a evenimentului.

La finele lunii martie, o persoană a ajuns la spital, din fericire nu în stare gravă, fiind lovită de bucăți de tencuială căzute în curtea Facultății de Muzică și Teatru. La vremea respectivă, primarul Nicolae Robu declara că reprezentanții facultății nu anunțaseră municipalitatea cât de gravă este situația în curtea interioară, însă a fost contrazis de cei de la UVT, care au făcut publice adresele prin care au cerut municipalității să intervină la clădire. Primarul Timișoarei vorbește de câțiva ani despre reabilitarea Primăriei Vechi, însă, până în acest moment, nu există nici măcar un proiect. „Sunt nemulțumit, cer de vreo doi ani cel puțin să se genereze un proiect pentru reabilitarea acelei clădiri. Totul trebuie reabilitat acolo. O să mă ocup personal. Angajații primăriei trebuie să facă acel proiect (…) Oamenii au cu totul și cu totul alte obiceiuri decât s-ar potrivi cu stilul meu de lucru. Eu vin mereu cu abordare în forță”, mai spunea Nicolae Robu.

UPDATE: Reprezentanții UVT au anunțat că marți, 15 mai, la ora 12, se vor întâlni cu primarul Nicolae Robu. „Considerăm că îngrijorarea studenților este îndreptățită, în contextul în care clădirea nu a fost ferită de incidente nefericite în ultima perioadă, aflându-se în stare avansată de degradare, fapt semnalat în mai multe rânduri proprietarului. Siguranța studenților și a angajaților noștri este prioritară. Astfel, căutăm soluții pentru punerea în siguranță a activității. Luăm în calcul inclusiv identificarea unei soluții de relocare, până la rezolvarea problemelor”, au transmis cei de la Universitatea de Vest.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

52 de secunde ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

34 de minute ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

2 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

4 ore ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

4 ore ago

Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin

Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru…

5 ore ago