Primăria Timișoara mai face un pas spre construirea, de la zero, a primei maternități în orașul de pe Bega. Deocamdată, a scos la licitație proiectul tehnic pentru noua instituție sanitară, al cărei preț estimat depășește 20 de milioane de euro.
Primăria a anunțat deja că vrea să mute vechea matermitate Odobescu, pentru care plătește lunar peste 6.200 de euro chirie Fundației Caritatea și unor persoane fizice, într-o clădire nouă. Terenul identificat pentru construirea acesteia: pe Calea Bogdăneștilor, lângă Liceul Alimentar. „Calculele noastre duc către o sumă destul de mare, undeva între 22 și 25 de milioane de euro. Urmează să decidă proiectantul. Vorbim despre o clădire cu tot ce e nevoie din punct de vedere al maternității, dar și de spații administrative. Este un efort financiar important, dar este absolut necesar. Pe fonduri europene nu putem, pentru că pe programul România – Ungaria a aplicat Spitalul Județean”, explica, la începutul anului, viceprimarul Dan Diaconu. Clădirea ar putea terminată până în 2021, dacă toate procedurile de licitație nu vor fi foarte mult întârziate, din cauza „tradițonalei” birocrații.
Primăatia a scos acum la licitație „serviciile de proiectare și asistență tehnică din partea proiectantului SF + PT + DDE + AC”, pentru noua maternitate. Aceasta va fi construită pe strada Balta Verde 17. Valoarea estimată de municipalitate pentru acest proiect este de 462.750 lei, cu tot cu TVA. Ofertele pot fi depuse până pe 11 iunie, la ora 15, când vor fi și deschise, confrom procedurii, în SEAP. După anunțarea câștigătorului, acesta va avea la dispoziție 150 de zile, pentru a preda „la cheie” proiectul. Urmează licitația pentru constructor și deschiderea șantierului, însă în niciun caz în acest an.
Maternitatea va avea cel mult șase etaje și 10 lifturi, urmând să fie construit și un corp separat pentru birouri și spații administrative. Spitalul propriu-zis va avea secții clinice de obstetrică și ginecologie, cu un număr total de 150 paturi, care conțin compartimentele Obstetrică Patologică, Medicină Materno-Fetală, Fertilizare in vitro și Gineco-Oncologie. Secția Clinică ATI II, cu 14 paturi. Secția Clinică Neonatologie, cu următoarele compartimente: Prematuri și Terapie Intensivă; Bloc Operator; Bloc de nașteri; Sterilizare; Laborator analize medicale; Serviciu Anatomie Patologică, având următoarele compartimente: Citologie, Histopatologie, Prosectură; Compartiment Primiri Urgențe; Farmacie; Ambulatoriu de specialitate, care conține: cabinete Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie, Pediatrie, Asistență Socială, Planificare Familială, Psihiatrie de Legătură, Laborator de Reproducere Umană Asistată, colectiv de cercetare în obstetrică-ginecologie, săli de consultații și tratamente, fișier informații; Spitalizare de zi; Unitate de Transfuzie Sanguină; Compartiment Evaluare și Statistică Medicală; spații comerciale: magazin, florărie, coafor, cofetărie.
Administrația Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, 30 decembrie, prognoza pentru următoarele două săptămâni,…
Asociația Societatea Metropolitană de Transport a decis prelungirea programului mijloacelor de transport în comun până…
Un lucru e clar! Guvernul Ciolacu 2 a primit de la Guvernul Ciolacu 1 o…
În data de 29 decembrie, în jurul orei 22:00, polițiștii orașului Deta au oprit pe…
În perioada următoare, punctele de vânzare ale Societății de Transport Public Timișoara vor funcționa după…
Studiul de fezabilitate necesar pentru realizarea unui nou drum de legătură, care va lega Aeroportul…