Acces mai rapid către frontiera cu Serbia, prin punctul de la Foeni. Asta va asigura drumul județean 593, care trece prin Peciu Nou, Giulvăz și Foeni. Vor modernizați 20 din cei 35 de kilometri ai șoselei, lucrare care va costa aproape 32 milioane de lei, din care 85% nerambursabili, bani de la UE.
CJ Timiș a lansat oficial marți proiectul „Modernizare DJ 593, cod SMIS 110605”, cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională. Vorbim despre o sumă de 31,79 milioane de lei, din care finanțare nerambursabilă 30,75 milioane. Din Fondul European de Dezvoltare Regională – FEDR vin 26,67 milioane de lei, iar de la bugetul național, 4,07 milioane. CJ Timiș constribuie cu 2% din valoarea proiectului. Proiectul urmează să fie implementat până la 31 decembrie 2020.
Proiectul constă, practic, în modernizarea tronsonului drumului județean DJ 593 care parcurge localitățile Peciu Nou, Giulvăz și Foeni. La finalul lucrărilor se va asigura un acces mai bun spre granița cu Serbia și, în același timp, o conectivitate îmbunătățită cu rețeaua europeană de drumuri. „Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea accesului populației din regiunea vizată de proiect la rețeaua TEN-T, în condițiile asigurării unor condiții sporite de siguranță și de confort a circulației rutiere pe DJ 593. DJ 593 se va conecta cu rețeaua TEN-T prin DN 59 B, la km 31+500, în Foeni. Unul dintre beneficiile acestei lucrări este scurtarea legăturii între cele 2 capitale culturale europene din 2021, Timișoara și Novi Sad. Cred că va fi un drum extrem de circulat”, spune președintele CJ Timiș, Călin Dobra.
„Este unul dintre proiectele depuse pe o listă regională, unde toate cele 4 consilii județene din vestul României au aprobat strategic 9 proiecte. Toate vizează drumuri județene care au legătură directă sau indirectă cu rețeaua europeană de drumuri. Toate proiectele au logică și vor fi asamblate într-o rețea de drumuri regională”, explică Sorin Maxim, șeful ADR Vest. În acest moment este în curs de elaborare proiectul tehnic. „În iulie va fi finalizat proiectul tehnic, cu toate avizele. Apoi urmează să fie contractată execuția lucrării, prin procedură deschisă, și este posibil să dureze un pic, depinde cum avem noroc”, a precizat managerul de proiect Delia Franțiu. Conform lui Dobra, dacă totul merge bine, în octombrie ar putea fi anunțată firma care va executa lucrarea.
Primăvara, Parcul Justiţiei este unul dintre cele mai vizitate şi fotografiate locaţii din Timişoara, datorită…
Un număr de 22 de proiecte care încurajează mersul pe bicicletă în întreaga regiune de…
Muzeul Național de Artă Timișoara aduce în prim plan opera lui Albert Kristóf-Krausz, personalitate marcantă…
Timișoara concurează din nou în competiția „Destinația Anului”, cel mai amplu concurs turistic din România,…
Compania Naţională de Investiţii (CNI) a dat undă verde construirii unei creşe la Urseni, comuna…
Se împlinesc în aceste zile 35 de ani de la aprinderea în Timişoara a flacării…