Categories: Social

#nuparcapetrotuar: campanie pentru șoferi, de la persoanele cu dizabilități din Timișoara

Gândiți-vă de două ori înainte să vă parcați mașina pe trotuar. Gândiți-vă că pietonii nu pot trece, gândiți-vă că cei în scaun rulant și nevăzătorii se pot accidenta, neputând să treacă de autovehiculul pe care l-ați lăsat pe trotuar. V-ați gândit? Atunci ce ar fi să nu parcați pe trotuar? Asta vă cer și tineri cu dizabilități din Timișoara.

#Nuparcapetrotuar este noua campanie de conștientizare adresată de tinerii cu dizabilități de la Asociația Ceva de Spus întregii comunități din urbea de pe Bega. „Fiind nevăzătoare, orice obstacol care îmi iese în cale atunci când mă deplasez poate să mă blocheze, să nu mai știu încotro să merg sau chiar să mă lovească. Poate oamenii nu conștientizează de multe ori, dar ei ne pot ajuta prin simplul fapt că nu parchează pe trotuare. Un mediu inaccesibil ne accentuează dizabilitatea și ne determină să ne izolăm în casă”, spune Simona Smultea, co-președinte al Asociației Ceva de Spus.

Tinerii au avut deja o întâlnire cu reprezentanții Poliției Locale Timișoara, care i-au asigurat de susținerea lor în aplicarea amenzilor pentru cei care parchează pe trotuare, pe trecerile de pietoni sau pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități. Persoanelor cu dizabilități, fie ele în scaun rulant sau nevăzătoare, le este foarte dificil să meargă petrotuarele Timișoarei atunci când sunt parcate mașini în calea pietonilor. Sunt nevoiți să cadă pradă străzii pentru a ocoli astfel de obstacole, iar viața le este în pericol. Le-o puteți face mai ușoară printr-un simplu gest – parcați legal! Nu pe trotuar! N-ar fi rău să evitați și să parcați pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, atunci când nu faceți parte din această categorie. Câțiva pași în plus pentru voi înseamnă un efort imens pentru o persoană cu dizabilități care își vede locul ocupat de o persoană cu toate… abilitățile la purtător, dar nu și cea care îl face să respecte niște reguli elementare și de bun simț.

„Așa cum noi le respectăm dreptul de a circula pe spațiile destinate pentru trafic, dorim ca să ni se respecte dreptul de a traversa în siguranță în locurile marcate pentru acest lucru, dorim să putem parca în locurile destinate persoanelor cu dizabilități și să nu ne lovim de mașinile urcate pe trotuare”, a declarat, la rândul lui, Andrei Strătilă, președintele Asociației pentru Integrarea Persoanelor cu Deficiențe.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

3 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

4 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

4 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

5 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

6 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

7 ore ago