Categories: Primăria Timişoara

Pe la tobogane și leagăne, cu primarul Robu. Cum sună o lecție despre Poli și de ce nu sunt bune mesele de ping-pong / FOTO

Trei locuri de jocuri amenajate în partea de nord a Timișoara au fost luate la pas, marți, de primarul Nicolae Robu. Sunt frumoase, colorate și prezentate drept nou-nouțe, deși unul e gata din toamnă. Edilul a ținut o lecție despre Poli unor puști de 14-15 ani, a anunțat că mai vrea să demoleze niște garaje și spune că trebuie plantați copaci mai mari.

Locul de joacă de pe Intrarea Dornei a costat aproape 60.000 de lei. Aici s-a montat tartan pe 260 de metri pătrați, au fost montate 16 bănci și 16 coșuri de gunoi, dar și două jucării pe arc și un sistem de cățărat, fiind reparate echipamentele de joacă existente deja: un balansoar dublu, un sistem de cățărat tip Fluture, un leagăn dublu și un leagăn cuib de pasăre. A fost prima descindere de marți a primarului Nicolae Robu, transmisă live de consilierul său personal Cătălin Iapă. Edilul a stat de vorbă cu mămici, bunici și copii și află că e nevoie de o intrare mai lină la locul de joacă, să poată avea acces și cărucioarele pentru bebeluși. „Avem bănci, avem coșuri de gunoi civilizate, trebuie să avem grijă de tot ce e aici, că banii, din păcate, sunt puțini față de nevoile orașului și trebuie să avem grijă de ce facem, să avem grijă spre ce îi orientăm și astăzi inaugurăm trei astfel de locuri de joacă. Văd aici plin de garaje, eu cu garajele nu sunt prieten, trebuie să le desființăm și să facem locuri frumoase de parcare și spații verzi. Peste tot unde le-am desființat arată foarte frumos, oamenii sunt mulțumiți. Recent am demolat garajul unuia dintre băieții surorii mele, în curând vine rândul garajul fiului meu (…) Copaci mai trebuie (…) De jur împrejur să plantăm copaci mai mari. Aici chiar de jur împrejur cel puțin încă 10-15 copaci mai pot fi plantați, îmi spuneți mie dacă nu se plantează, da?”, spune primarul, înainte să plece.

Câteva minute mai târziu ajungem pe strada Silistra. Se repetă „schema” cu live-ul pe Facebook și discuțiile cu mămicile și bunicile ieșite cu cei mici. Parcul e mai mare, a costat 171.000 de lei și a presupus montarea de tartan pe 308 mp și gazon pe alți 709 mp. În unele locuri, iarba a chelit de tot. Tehnic, aici s-au montat un balansoar tip Sebeș, un Joc inteligent X și O, dar și o căsuță, fiind reparate toboganul House Cherry Eibe, complexul de tobogane tip Sebeș, măsuța cu scaune tip ursuleț Eibe, cumpăna cu două locuri tip Sebeș, leagănele duble Sebeș, sistemul de cățărat hexagonal metalic cu sfori Eibe, rotativă tip pom cu sfori de cățărat Eibe. Lui Robu îi place parcul și remarcă teii. E însă atât de cald, că mirosul nu se prea simte. Edilul rupe o floare și începe să-i întrebe pe puștii din parc dacă le place. Între timp, remarcăm, pe gard, o plăcuță pe care scrie „Loc de joacă str. Silistra. Obiectiv reabilitat/ modernizat în perioada 01.09.2017 – 01.12.2017. Primar: Nicolae Robu”. Cum ar veni, parcul inaugurat marți e gata de… jumătate de an. „Îl inaugurăm când a fost gata, nu când scrie pe o plăcuță făcută la începutul lucrării”, ne explică Robu. Două bunici de pe o bancă dau din cap: „E gata de toamna trecută”… Între timp, după ce i s-a arătat o masă de ping-pong cu denivelări, edilul îi cere șefului de la Direcția de Mediu, Adrian Bere, să demonteze mesele. Nu de alta, dar zgomotul mingii de ping-pong, repetitiv și intens, i-ar enerva pe cei care locuiesc lângă parc. În fața parcului, la cișmea, un timișorean îl abordează pe primar, pentru a-i reclama starea în care se află un alt parc din zonă. I se spune că urmează și acolo o reabilitare, dar nu se pot face toate deodată.

A treia oprire a primarului este pe strada Leandrului, unde locul de joacă este chiar nou-nouț. A costat 30.000 de lei. s-a pus tartan pe 108 mp, dar și rulouri de gazon, pe alți 220 mp. Sunt proaspăt montate și încă trebuie udate intensiv, așa că în unele zone e puțin noroi. Aici au fost mutate echipamentele din Piața Consiliul Europei, unde a fost desființat locul de joacă: două leagăne duble, un leagăn cuib de pasăre Eibe, un complex de tobogane tip Sebeș și trei blaturi din care unul spiral, două albinuțe cu două locuri, cinci echipamente pentru fitness, coșuri de gunoi, două balansoare tip Sebeș, 12 bănci, șase coșuri de gunoi fără scrumieră. Sunt și două foișoare, iar într-unul sunt câțiva puști. Edilul începe un dialog cu ei și îi avertizează să nu facă gălăgie, fiindcă în caz contrar foișorul va fi mutat de acolo.

Copiii îl întreabă de Poli, așa că Robu începe să le explice cum stă treaba. Unul dintre băieți îi spune că ține cu ASU. „Ce știi tu ce e aia ACS și ce e aia ASU sau ce echipă? Ia să te văd, știi cine a înființat echipa ASU de când există?”, întreabă primarul. Răspunsul vine prompt: „Da, Politehnica”. „Și cine era la Politehnica șef? Eu eram șef la Politehnică! Cei de la Druckeria habar nu au avut că există ASU înființat de ani de zile, dacă vrei să știi istoria echipei cu care ții tu. Asta e istoria adevărată. Când o să aveți și voi suporteri măcar câți există la ACS, putem discuta. Dar voi sunteți 300 acolo, 400, pe «Dan Păltinișanu» e gol stadionul, d-aia nu ați mai jucat acolo, nu?”, îi replică Robu. Un alt băiat îi spune că ACS Poli nu are spectatori, ceea ce îi dă ocazia primarului să-și continue explicație. „Cum să nu vină nimeni? O să vedem acum câți o să fie, când joacă la matineu ACS cu ASU. Nu confunda galeria, care la Druckeria e excelentă, Druckeria știe să facă galerie, cu ce se întâmplă cu suporterii. Suporterii sunt mult mai mulți la ACS, s-a văzut pe tot parcursul campionatelor, nu la unul singur. Voi sunteți îndroctrinați, voi știți ce vă spun unii, care nici ei nu știu prea multe, în loc să se documenteze mai întâi. E dreptul lor să fie pasionați, dar ar trebui să știe istoria echipei, când a fost înființată, cine au fost fondatorii”, mai spune primarul.

Edilul își continuă plimbarea prin parc, salută amabil pe toată lumea și are un dialog cu mai mulți pensionari. Unii reclamă proprietarii de câini, alții spun că în parc nu ar trebui să vină și adolescenți, iar cineva vrea să știe dacă acolo nu s-ar putea ține… o nuntă. Întrebat, la final, de ce trebuie inaugurate până și cele mai mici lucrări făcute în oraș, Nicolae Robu spune că oamenii trebuie să știe că se fac investiții. „Se inaugurează obiectivele care considerăm că merită așa ceva. Evident că inaugurarea este făcută în diferite moduri: la marile obiective cu mai multă emfază, la altele mai șters. Aici am venit pur și simplu în rândul oamenilor să arătăm cetățenilor Timișoarei lucruri făcute de dată recentă. Sunt trei locuri de joacă pe care le-am finalizat în ultima vreme. Sunt foarte foarte multe altele pe care le-am făcut fără nicio inaugurare, că nu avem timp de inaugurări. Aici ne-am deplasat pur și simplu, am schimbat două vorbe cu cetățenii și am plecat”, spune primarul. Teoretic, pe lista de inaugurări ar trebui să urmeze acum strada Tudor Vladimirescu și strada Versului. Săptămâna trecută, la Pasajul Popa Șapcă au fost și suflători, și diplome, și șampanie.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

2 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

6 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

6 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

7 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

7 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

8 ore ago