Economic

Cum scăpați de înghesuiala de pe DN68A Margina – Ilia. DRDP spune că sunt și rute alternative

DN 68A Margina – Ilia este unul dintre cele mai aglomerate și mai stricate drumuri din Timiș. Vacanța crește și mai mult traficul, asta în condițiile în care, în această perioadă, se fac și lucrări de reparații. Cei de la DRDP le recomandă șoferilor rute alternative.

E vară, iar traficul pe drumurile naționale și autostrăzi crește. Unul dintre cele mai circulate drumuri din Timiș este faimosul DN 68A Margina – Ilia. În această perioadă, aici se fac și reparații, așa că Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara le recomandă șoferilor care circulă pe traseul Timișoara – Deva să folosească următoarele rute alternative:

  • Timișoara – A1 (coborârea prin nod rutier Topolovățu Mare sau nod rutier Dumbrava/Traian Vuia) – Lugoj – Caransebeș – Hațeg – Simeria – A1.
  • Timișoara – Arad – Lipova – Săvârșin – Deva – A1.

Șoferii mai trebuie să țină cont și de faptul căp e autostrada A1, Lugoj – Deva Lotul 1, km 441+100 – km 474+800, Calea 2, sensul Nădlac-Deva) între nodurile rutiere Dumbrava – Topolovățu Mare, respectiv autostrada A6, Calea 1 Balinț – Lugoj), se execută lucrări de reparații și întreținere în perioada de garanție. De asemenea, de luni, 16 iulie, bretelele de urcare pe autostrada A6, în nodul Balinț, pe direcția de mers spre Lugoj, sunt închise. Șoferii care circulă pe A1 sensul Nădlac – Lugoj vor coborî de pe A1 la nodul rutier Topolovățu Mare sau la nodul Dumbrava, iar cei care circulă pe ruta Deva – Lugoj pot coborî de pe autostrada A1 pe la nodurile Dumbrava sau Topolovățu Mare. Circulația pe A6 între Lugoj și nodul rutier Balinț (A1) se desfășoară în condiții normale. În luna august nu vor fi instituite restricții de circulație pe autostrada A1. Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale și autostrăzi aflate în administrarea DRDP Timişoara pot fi obţinute de la Dispeceratul regional, la numărul de telefon 0256/246.620 sau aici.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Puținul cu care ne mulțumim

Prima oară când am auzit de AUR se întâmpla în campania electorală din 2020. Atunci,…

7 minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 9 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 09.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

O oră ago

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

16 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

16 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

17 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

18 ore ago