Secrete din cuină, într-un filmuleț făcut de Centrul de Cultură și Artă

Cum se pregătesc cele mai bune bucate bănățene? Vă dezvăluie unele secrete din cuină un filmuleț realizat în timpul festivalului „Lada cu zestre”. La CCAJT va fi lansat, în această săptămână, și un nou număr al revistei Timisiensis.

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș (CCJAT) vă invită să redescoperiți, simbolic, gustul mâncărurilor de odinioară. Vineri, 20 iulie, la ora 12, va fi lansat un film documentar în care sunt surprinse cele mai reprezentative preparate din cadrul festivalului „Lada cu zestre”, în care regăsim elemente care fac trimitere la tradiție, multiculturalitate și identitate culturală. Filmul, realizat de Serviciul Cultură Tradițională, va putea fi vizionaat pe site-ul instituției și pe paginile sale în rețelele de social media. Joi, 19 iulie 2018, la ora 12, la Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, va fi lansat un nou număr al revistei Timisiensis, apărut în format A5, cu 156 de pagini în condiții grafice de excepție la Editura Eurostampa. Revista cuprinde rubrici precum Tradiții și obiceiuri; Artă populară; Folclor muzical. Etnomuzicologie; Ochiul sociologului; Grai bănățean; Confluențe. Banatul multietnic; Din cuina bănățeanului; Recuperări; Oameni și evenimente. Articolele sunt semnate de prof. dr. Ion Căliman, prof. dr. Adrian Dinu Rachieru, dr. Gabriel Kelemen, dr. habil. Lucian Roșca, dr. Maria Hadiji, dr. Cătălin Balaci, dr. Adela Popa. Veți regăsi articole despre obiceiuri de primăvară, literatură dialectală, gospodării bănățene, arta icoanelor din Banat, mențiuni despre gastronomia tradițională bănățeană sau istoria corului din Mercina. „Dorim să promovăm și să restituim elemente ale culturii și artei bănățene care fac parte din patrimoniul nostru cultural”, spune managerul CCAJT, Liliana Laichici.

Share
Published by
Ioana Toma

Recent Posts

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

11 ore ago

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

12 ore ago

Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și…

14 ore ago

Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos

Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este…

15 ore ago

Președintele CJT acuză “Prefectura PSD” că tergiversează procesul fondurilor bugetare de echilibrare, în scop politic

Alin Nica, președintele CJT, acuză Prefectura Timiș că tergiversează procesul în care a contestat modul…

17 ore ago