Ziaristu' de terasă

Marcând pentru Dinamo, Deian Sorescu ne reamintește de ce a retrogradat Poli

„Atâta timp cât nu știu ce se întâmplă cu banii la club, atâta timp cât un jucător ca Mailat pleacă gratis, n-am de ce să le dau bani.” E o declarație aproximativă pe care am auzit-o personal sau mi s-a povestit de ea, făcută de potențiali investitori la ACS Poli. Se știe, în campionatul trecut, primarul Nicolae Robu a tot făcut apel la timișoreni să dea bani pentru CMPDTP (Cea Mai Poli Dintre Toate Poli). Din motive precum cele de mai sus, apelul său a rămas fără rezultat, iar ACS Poli a retrogradat.

Mi-am amintit de astfel de declarații duminică seara, când, în chiar primul meci oficial jucat pentru Dinamo, timișoreanul Deian Sorescu a înscris golul decisiv pentru victoria „câinilor” din etapa inaugurală. Produs al clubului timișorean, Sorescu a prins opt meciuri și un gol la Poli, debutând la 18 ani în timpul lui Petre Grigoraș, fiind păstrat în prima echipă și de Ionuț Popa. Prin 2016 a fost accidentat, fiind nevoit să stea departe de teren două luni. Clubul nu s-a implicat în recuperarea jucătorulu, aceasta fiind făcută pe banii părinților. În același an, contractul jucătorului cu clubul timișorean expira, iar un nou contract n-a fost înregistrat la timp. Litigiu la FRF, iar jucătorul este declarat liber de contract. Adică să plece gratis! Adică o nouă mostră de meritocrație (vorba lui Robu) la ACS Poli.

Ulterior, Sorescu a avut o scurtă aventură în Italia, pentru ca în sezonul trecut să joace pentru ASU Poli unde a avut un sezon foarte bun (38 meciuri – 14 goluri), recompensat cu transferul la Dinamo. Aceasta este pe scurt povestea uneia dintre speranțele fotbalului timișorean, care a plecat de la ACS Poli gratis. La fel ca mulți alții, dar mai ales cealaltă mare speranță, Sebastian Mailat, plecat gratis la campioana CFR Cluj. Culmea, chiar conducătorii clubului clamau, în urmă cu vreo doi-trei ani, că cei doi sunt mină de aur și fără 1,5 milioane de euro nu vor părăsi echipa de pe Bega. Uite c-au plecat pe gratis!

A fost și este ACS Poli un club bogat ca să-și permită un astfel de lux? Nici pe departe. Lipsa banilor a făcut ca echipa să retrogradeze în Liga a II-a. La care s-a adăugat și managementul absolut rudimentar de la club. Management aprobat și supravegheat de primarul Nicolae Robu. Și atunci au dreptate cei care au bani, ar putea investi la Poli, dar nu o fac?

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

8 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

10 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

11 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

12 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

13 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

14 ore ago