Consilierii locali votează, vineri, rectificarea bugetară, care, în acest an, este una negativă. Cotele mai mici din impozitul pe venit au produs o gaură de 6 milioane de lei, astfel că a fost nevoie de unele ajustări. Cei mai mulți bani îi va primi societatea de transport în comun.
Bugetul Timișoarei, votat în luna februarie, este de 1,37 miliarde de lei, din care 887 milioane pentru funcționare + dezvoltare, la care se adaugă 489 de milioane de lei, bugetul instituțiilor din subordine. Suma era mai mică cu 120 de milioane decât în 2017, scăderea fiind cauzată în principal, explica viceprimarul Dan Diaconu, de transferarea obligației de plată a salariilor profesorilor de la autoritatea publică locală la inspectoratul școlar, dar și de scăderea veniturilor din cotele defalcate din TVA. În plenul de vineri, 27 iulie, consilierii locali au pe ordinea de zi obișnuita rectificare bugetară care, în această vară, este una negativă. Veniturile mai mici decât cele preconizate au obligat Executivul primăriei rectificarea pe minus.
„Motivul principal al rectificării negative este scăderea drastică a sumelor provenite din cotele din impozitul pe venit, generată de modificările fiscale de anul trecut. Scăderea veniturilor și, implicit, a cheltuielilor la nivelul bugetului propriu este de aproape 6 milioane de lei. Această rectificare nu afectează, din punct de vedere al obiectivelor, programul investițional, operându-se o estimare mai aproape de realitate a sumelor cuprinse în sectiunea de investiții – licitații finalizate la prețuri mai mici decat cele estimate, o evaluare mai riguroasă a sumelor aferente lui 2018 din cadrul investițiilor multianuale, regândirea Agendei Culturale proprii etc. Nu au fost eliminate de la finanțare obiective majore de investiții”, a explicat, pentru deBanat.ro, Dan Diaconu.
Potrivit viceprimarului, cea mai mare sumă va merge către societatea de transport în comun. „Din punct de vedere al transferurilor între secțiuni, sumele cele mai importante vor merge către bugetarea obligațiilor către STPT – 12 milioane de lei, Colterm – 6,5 milioane de lei, întreținere și reparații drumuri, trotuare etc – 6 milioane de lei, dar vor fi prevăzute și sume de funcționare curentă – energie electrică, gaz, apă-canalizare, precum și alte reglări bugetare de mai mică valoare”, a mai spus Diaconu. În acest moment, datoria PMT către STPT este de 14 milioane de lei și ar urma să fie stinsă integral până la jumătatea lunii septembrie.
Lansat în 2013 în România, VESSMARY este un concept dedicat evidențierii feminității în toate formele…
Școala Gimnazială Nr. 30 Timișoara a găzduit sâmbătă, 16 noiembrie, a XI-a ediție a concursului…
Direcția de Evidență a Persoanelor Timișoara a anunțat că va avea program special cu ocazia…
O porțiune din Calea Urseni, care se află în administrarea comunei Giroc, ar urma să…
Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara anunță că în perioada 19 noiembrie – 20 decembrie,…
Universitatea de Vest Timișoara a organizat, la București, în perioada 11-13 noiembrie, a treia ediție a…