Primăria Timişoara

Ruina de la Grădinița PP14 așteaptă aviz de demolare. Primăria vrea facă bazin și sală de sport pentru Colegiul Bănățean

E o ruină care pune în pericol pietonii care trec pe trotuar, deși, pe vremuri, era una dintre grădinițele bune ale Timișoarei. Primăria ar vrea să facă aici bazin de înot și sală de sport pentru Colegiul Bănățean, dar așteaptă un aviz de la București.

Lângă Colegiul Bănățean a funcționat, pe vremuri, o grădiniță extrem de apreciată. În perioada 2008-2009 s-a încercat extinderea și modernizare ei, dar, deși exista inclusiv proiect, lucrarea nu s-a mai făcut. Grădinița a fost închisă și lăsată să se dărâme. Acum, din clădire au rămas doar niște pereți, pe care primăria vrea să-i demoleze și să facă în loc niște facilități sportive. „Pentru spațiul de la Grădinița PP14 avem cuprinsă în buget proiectarea pentru bazin și sală de sport acoperite, pentru Colegiul Bănățean. În prima fază s-a făcut o expertiză tehnică, care a demonstrat că această clădire nu mai poate fi reabilitată în vederea realizării bazinului, ci va trebui demolată, iar noul corp va trebui construit de la zero. Este într-o stare avansată de degradare și este un pericol”, explică viceprimarul Dan Diaconu.

Sună bine, dar demolarea încă nu se poate face, pentru că totul depinde de un aviz de la București. „Momentan, așteptăm avizul Ministerului Educației, care a cerut unele clarificări. Am trimis la București și expertiza tehnică în urma căreia s-a stabilit că imobilul nu mai poate fi reabilitat. După ce avem avizul pentru demolare, putem da drumul licitatiei pentru proiectare”, mai spune Diaconu. În bugetul Timișoarei sunt prevăzuți 90.000 de lei pentru DALI + PT pentru „Extindere, etajare, modificări interioare și exterioare la clădirea D+P existentă a fostei grădinițe PP14 în clădire P+1E, bazin de înot și sală de sport”. Când va veni avizul de demolare nu se știe însă.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

24 de minute ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

5 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

5 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

6 ore ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

7 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

7 ore ago