Ziaristu' de terasă

Vasilica Dăncilă, pe urmele lui Lae Robu. Faza pe stadioane

Luni, 23 iulie 2018. Ajutându-se de un pix cu care urmărea cuvintele precum un copil de clasa a II-a, Vasilica Dăncilă citește un așa-zis bilanț de guvernare la șase luni de la urcarea pe scaunul de premier. Reușește să-și ducă buchisitul fără greșeli până aproape de final, când iarăși o comite. N-o să comentez noianul de cifre halucinante prezentate de Vasilica, au făcut-o alții, dar e de bun simț să te gândești că sunt fantasmagorii, atâta timp cât sunt produse de infractorul condamnat la opt ani de pușcărie Darius Vâlcov, cel care spunea recent că România a depășit Finlanda economic. Și tot de bun simț este să te îndoiești de bilanț atâta timp cât, pe creștere economică, România se împrumută la greu pe spatele copiilor și nepoților noștri și nu pentru investiții, ci pentru consum. La altceva vreau să mă refer însă aici. În bilanțul prezentat, Vasilica s-a lăudat c-a făcut un stadion la Târgu Jiu. Reacția de acolo a venit rapid. Nu doar că stadionul nu e terminat, dar mai are nevoie de câteva milioane de euro pentru a fi dat în folosință, termen rezonabil fiind finalul anului. Mai mult, pentru această gafă, un consilier local din Târgu Jiu a cerut ca Dăncilă să fie considerată persona non grata în acest oraș.

În paranteză, un scurt comentariu. Cum ar urla ca din gură de șarpe unele televiziuni, în situația ipotetică în care un premier dintr-o oarecare țară (mai ales dintre acelea care ne cer stat de drept) ar veni în România și ar spune că se simte bine la Budapesta? Da, situație ipotetică, fiindcă din Gabon până în Surinam, nu există în lumea asta un oficial atât de stupid care să nu știe unde se află. Și spun unele televizuni (Antena 3, RTV), fiindcă acestea au cam „ratat” știrea în care Vasilica Dăncilă, cel mai absurd premier din istoria Europei, a confundat Podgorica cu Priștina, o chestiune cu atât mai gravă cu cât e vorba de state aflate în conflict.

1 martie 2018. Aflat la Viena, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, face un scurt bilanț al realizărilor sale cu titlul „Panica PSD-istă”. Modest, a prezentat doar zece „reușite” din mandatul său care ar avea cică sute de realizări. La punctul 9 apare însă următorul lucru: „nou stadion multifuncțional cu 15.000 de locuri, parte a unui complex sportiv și de agrement ce mai conține un bazin de înot acoperit, un bazin de înot în aer liber, un teren de tenis, un teren de minifotbal, handbal și baschet”. E vorba, repet, de lucruri cu care Robu se laudă că ar fi fost deja făcute. Dacă stadionul din Târgu Jiu măcar e făcut mai mult de jumătate, cel din Timișoara e doar în visele lui Robu. Și, eventual, la nivel de machetă. Norocul lui Robu este că nimeni nu a cerut declararea lui ca persona non grata. Că altfel, ce ți-e Lae, ce ți-e Vasilica? A, că primul n-ar face o gafă precum cea din Podgorica nu cred că trebuie elogiat. Fiindcă nu poți să te lauzi că nu ești prost ca noaptea.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

11 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

12 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

12 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

13 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

14 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

15 ore ago