Sport

A ajuns la fundul sacului. ACS Poli își cere insolvența

Clubul ACS Poli vrea să intre în insolvență. Acțiunea a fost introdusă la Tribunalul Timiș pe data de 7 august. Dacă magistrații vor aproba solicitarea, unele datorii ale alb-violeților ar putea fi amânate.

ACS Poli abia respiră, și nu din cauza căldurii. Cu bani foarte puțini și o rată lunară de 50.000 de euro la ANAF, alb-violeții se luptă să supraviețuiască. O gură de oxigen – cât de mică – ar putea veni de la Tribunalul Timiș, ai cărui magistrați trebuie să decidă dacă acceptă sau nu cererea de intrare în insolvență a clubului condus de Radu Birlică. Dacă solicitarea va fi acceptată, unele plăți ar putea fi amânate, cel puțin în ceea ce privește procesele civile. Cea mai mare sumă cerută în instanță este de peste 15 milioane de lei, în acțiunea înaintată de PMT la începutul lunii iulie. „Dosarul are ca obiect demersul litigios promovat de reclamanta Municipiul Timișoara, prin primar, Primarul Municipiului Timișoara și Consiliul Local al Municipiului Timișoara, în contradictoriu cu Asociația Club Sportiv ACS Poli Timișoara, prin care se solicita obligarea acesteia la plata sumei de 15.915.772,10 lei, reprezentând prejudiciul cauzat ca urmare a finanțării ilegale, constatat prin Decizia 40/2015 a Curții de Conturi a României”, precizau, pentru deBanat.or, reprezentanții PMT. Altfel spus, municipalitatea vrea ca instanța să oblige ACS Poli să restituie aproape 3,5 milioane de euro, din cele 7,5 milioane de euro, cât este prejudiciul total constatat de Curtea de Conturi, după un control din 2015. La finele săptămânii trecute, clubului i s-a interzis și accesul la vestiarele și spațiile administrative de la stadionul „Dan Păltinișanu”. Procesul intentat de PMT încă nu a primit termen.

Insolvența, conform legeaz.net, este starea patrimoniului debitorului care se caracterizează prin insuficienţa fondurilor băneşti disponibile pentru plata datoriilor exigibile. Insolvența este prezumată ca fiind vădită atunci când debitorul, după 30 de zile de la scadenţă, nu a plătit datoria sa faţă de unul sau mai mulţi creditori. Este iminentă când se dovedeşte că debitorul nu va putea plăti la scadenţă datoriile exigibile angajate, cu fondurile băneşti disponibile la data scadenţei

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

7 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

8 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

13 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

14 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

14 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

15 ore ago