Sport

Campionat de azvârlire a discului la Timișoara – Ultimate Frisbee

Vreți să vedeți cum se „azvârle” în mod profesionist discul? Aveți ocazia la Timișoara, participând la un turneu de Ultimate Frisbee. Echipa Azvârlirea vă invită la o nouă ediție a campionatului de Ultimate Frisbee, Another Disc Through The Wall.

Evenimentul va avea loc în perioada 25 – 26 august, la Stadionul CFR. Pentru cel de-al treilea an consecutiv, Azvârlirea, singura echipă de Ultimate Frisbee din Timișoara, adună la campionatul din orașul de pe Bega „aruncători de discuri” din România și din străinătate. La Another Disc Through The Wall vor participa 7 echipe. Azvârlirea Timișoara, Bucharest Revolution, Negrești Ultimate Frisbee și Șoimii Patriei Cluj, vin, desigur, din România, iar Shopski Otryhad Sofia (Bulgaria), Wasp Subotica (Serbia) și Szufla Szeged (Ungaria) sunt invitații noștri de peste hotare. „Azvârlirea este un proiect al asociației Elite Tourism & INA, care dorește să promoveze un nou sport în Timișoara și în România: Ultimate Frisbee. Frisbee se juca de plăcere în Timișoara de prin anii 2008, iar din octombrie 2015 ne-am decis să ducem acest sport la un alt nivel, iar împreună cu Universitatea de Vest din Timișoara am reușit să dăm drumul la un proiect micuț, dar care a avut un impact frumos între tineri și nu numai. Ultimate este un sport non-contact, auto-arbitrat şi de echipă, care se joacă cu un disc zburător (sau Frisbee)”, explică Liviu Coicea, liderul proiectului Azvârlirea.
Cum decurge un meci? Două echipe de şapte jucători se întrec pe un teren similar în lungime cu unul de fotbal şi având 37 de m lăţime. La fiecare capăt al terenului se găseşte o zonă de ţintă. Fiecare echipă apără unul dintre cele două terenuri de ţintă şi marchează un punct dacă unul dintre jucători prinde discul în terenul de ţintă advers.

Program eveniment:

Sâmbătă: 09:00 – 19:00

Duminică: 09:00 – 14:00 (semifinala și finala)

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

O oră ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

O oră ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

8 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

8 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

8 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

11 ore ago