Social

Implică-te și ajută copiii din centrele de plasament din Timiș să ajungă mari!

Vor să ajungă mari, iar voi îi puteți ajuta. Cum? Implicându-vă câteva ore pe sătptămână în educația copiilor din centrele de plasament. Vă puteți înscrie voluntari pentru copiii din centrele de plasament din Timiș pe site-ul www.ajungemmari.ro la secţiunea Devino voluntar.
Ce trebuie să faceți? Să vă dăruiți trei ore pe săptămână pentru a deveni prieteni, profesori şi modele pentru copiii şi tinerii din centre sociale şi de plasament. Să transmiteți copiilor cunoştinţele voastre, în funcţie de pasiuni şi abilităţi, de la română, matematică şi engleză, până la informatică, muzică, teatru, arte plastice, educaţie pentru sănătate sau financiară.
În urma selecţiei şi a unui training iniţial, voluntarii susţin în centre, săptămânal, timp de cel puțin șase luni, şedinţe interactive de pregătire şcolară, ateliere creative sau de cultură generală, punând mult accent pe încurajarea copiilor.
Această inițiativă face parte din programul educaţional Ajungem MARI, al Asociaţiei Lindenfeld. Reprezentanții asociației caută până în 9 septembrie voluntari pentru 2.000 de copii din Bucureşti şi din 24 de judeţe. „E nevoie de mai multă implicare din partea comunităţilor locale pentru ca aceşti copii şi tineri cu un trecut trist să poată spera la un viitor mai bun. Ne dorim ca oamenii să înţeleagă că e nevoie de ei, de prezenţa şi căldura lor, iar dacă stăm şi aşteptăm reforma statului sau a sistemului lăsăm copiii din centre să crească fără repere şi modele”, a spus Iarina Taban, director şi fondator al programului.

Share
Published by
Ioana Toma

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

2 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

2 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

9 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

9 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

9 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

12 ore ago