Social

Mii de oameni, în marș pe străzile din Timișoara: Iubim România! Afară, afară, cu javrele din țară!

S-a ieșit în stradă și la Timișoara, pentru susținerea mitingului organizat în fața guvernului. Deși e vacanță și e foarte cald, mii de oameni au venit în Piața Victoriei. Au fost pancarte cu mesajul de-acum celebru, ba chiar și tricouri „asortate” și s-a scandat îndelung. Apoi, la fel ca în iarna lui 2017, s-a plecat în marș.

În București, ultimele estimări arătau că au ieșit la protest în jur de 30.000 de oameni. S-a lăsat cu tensiuni cu jandarmii, care au folosit sprayuri cu piper, fiind pregătite și tunuri cu apă, iar câteva zeci de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale. Reprezentanții Jandarmeriei spun că s-a aruncat înspre forțele de ordine cu bucăți de caldarâm, sticle, dar și pungi cu urină sau materii fecale. Majoritatea protestatarilor au fost însă pașnici, deși au fost câteva „reprize” de lupte cu jandarmii. Periodic, la un interval de câteva zeci de minute, anumite persoane aruncau cu diverse obiecte înspre forțele de ordine, care au replicat cu gaze lacrimogene.

La Timișoara, protestul a adunat în jur de 4.000 de oameni. Pe lângă deja consacratele pancarte cu „Fără penali” și cătușe, au apărut cele cu mesajul anti-PSD care a făcut carieră în această vară, dar și tricouri în ton cu acesta. S-au scandat lozinci contra guvernului și a coaliției aflate la putere, celebrul „Nu stați în casă, dacă vă pasă”, dar, în anumite momente, a fost strigat și sloganul anti-PSD care apărut în cele mai neobișnuite locuri din România și nu numai. N-au lipsit vorbe de „dulce” precum „La mulți ani cu executare” sau „Afară, afară, cu hoții din țară”. Fluturând steaguri tricolore, protestatarii au plecat în marș pe traseul str. Mărășești – str. Gh. Lazăr – intersecția cu Kaufland – Circumvalațiunii – mall – Calea Aradului – Piața Mărăști, pentru ca apoi, prin Piața Libertății, să se revină în fața Operei.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Centura de ocolire a Timișoarei are acum parcări, dotate ca în vest

Ultimul punct din proiectul Centurii Sud, cele două spații de servicii, au fost deschise pentru…

8 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a bursei locurilor de muncă pentru absolvenți

Absolvenții de facultate sunt așteptați la o nouă ediție a Bursei Locurilor de Muncă dedicată…

12 ore ago

A fost emis avizul de oportunitate pentru un nou corp de clădire la Spitalul Județean. Va găzdui un nou centru neurovascular și 284 de paturi

Dezvoltarea Spitalului Județean Timișoara va continua, iar cel mai noi proiect de extindere va presupune…

12 ore ago

A fost desemnat executantul reabilitării Școlii Generale 1, din Cartierul Fabric

Una dintre cele mai active firme locale în relația cu Primăria Timișoara a obținut, în…

12 ore ago

Eveniment internațional cu ocazia unui centenar remarcabil! Gala aniversară ELITh, la 100 de ani de la prima generație de absolvenți ai UPT

Universitatea Politehnica Timișoara, unul dintre cele mai importante și iubite branduri ale Timișoarei și ale…

13 ore ago