Trei eleve de la Liceul Teoretic Iris din Timișoara au participat la prima tabără de pregătire pentru ciclism în tandem din România. Aceasta a avut loc la Izvorani, la baza sportivă a Comitetului Olimpic și Sportiv Român, ca primă etapă din proiectul Tandem BikeFland.
Tabăra de inițiere în ciclism a inclus 22 de copii și tineri cu deficiențe de vedere, proveniți de la cinci școli speciale din Timisoara, Târgu Frumos, Arad, Cluj și Buzău, însoțiți de profesorii lor, dar și de 22 de piloți voluntari de biciclete tandem. În cantonamentul de la Izvorani s-au desfășurat zilnic două antrenamente pe bicicletele tandem, un antrenament pe pista de atletism și unul la bazinul de înot. Copiii au avut parte și de cursuri de utilizare eficientă a telefonului cu sinteză vocală, concursuri de chitară și șah, concursuri freestyle cu bicicleta tandem și alte jocuri de echipă. La această inedită tabără au participat și trei eleve de la Liceul Teoretic Iris, însoțite de profesorul Constantin Cristache și de un voluntar din Reșița,
Bicicletele tandem și echipamentele sportive necesare desfășurării pregătirii vor fi date spre folosință școlilor speciale din care provin copiii, pentru a fi utilizate în cadrul orelor de sport și pentru relaxare. „Sunt iubitor al bicicletelor și mi s-a părut foarte interesant ca școala Iris din Timișoara să aibă deschiderea spre mersul cu bicicleta, mai ales că nevăzătorii de acolo fac destul de puțină mișcare. I-am identificat pe cei cărora le place să meargă cu bicicleta și am venit la Baza Sportivă de la Izvorani pentru cursuri de pedalat în tandem. Copiii sunt încântați, iar eu mă bucur că am ocazia să demonstrez că bicicleta nu este un obstaco”, spune Constantin Cristache, care este profesor de T.I.C. „Sunt voluntar de ceva vreme, iar ciclismul este departe de a-mi fi un sport străin, dar ceea ce am experimentat la Izvorani a fost cu totul special. Am aflat că grija îmbracă forme simple, doar ținând un om de mână, și am înțeles că încrederea se construiește imediat atunci când îți dai interesul”, spune, la rândul ei, Oana Borza, antreprenor din Reșița, voluntar în cadrul taberei Tandem BikeFland.
Prin proiectul Tandem BikeFlandm, peste 300 de elevi cu deficiențe de vedere cu vârste cuprinse între 14 și 19 ani, din școlile și liceele speciale din România, vor avea acces la mobilitate. Atât profesorii de sport, cât și voluntarii și-au asumat responsabilitatea să folosească bicicletele tandem primite în cadrul proiectului în activități sportive sau de relaxare, care să înlesnească o interacțiune firească între o persoană cu deficiențe de vedere și o persoană validă. Tandem BikeFland va continua în toamnă, când copiii și tinerii pregătiți în tabără, alături de piloții voluntari, vor participa la o cursă destinată bicicletelor tandem.
Exilat în ultimii zece ani la Oradea, pe motiv că-i stătea ca un ghimpe în…
Una dintre cele mai vechi societăți românești din domeniul tipăriturilor, societatea Grafoprint din Timișoara, a…
În dimineața de 5 noiembrie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu…
Fostul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, afirmă că a acceptat poziţia de consilier personal al…
Unul dintre cele mai interesante proiecte care au ajutat la promovarea Timișoarei a ajuns la…
Chiar a doua zi după învestirea lui Alfred Simonis în funcţia de preşedinte al Consiliului…