Primăria Timişoara

Piața Mărăști, de la toamnă: cu semafoare și trecerea de pietoni de pe Oituz redeschisă

Se va redeschide una dintre cele mai circulate treceri de pietoni din oraș, închisă de mai bine de un an, și vor fi pornite semafoarele. Se va întâmpla în Piața Mărăști, probabil la începutul lunii septembrie, de îndată ce se va termina șantierul început în primăvară.

„Zebra” de pe strada Oituz, din Piața Mărăști, a fost desființată în primăvara lui 2017, ca pas prealabil pentru începerea lucrărilor de extindere a sensului giratoriu din Piața Mărăști. Măsura a nemulțumit timișorenii care, pentru a ajunge în Piața Unirii, de exemplu, puteau travesa legal doar la Punctele Cardinale sau la Clinicile Noi. Vestea bună este, conform reprezentanților PMT, că trecerea de pietoni va fi redeschisă la finalul șantierului.

Șantierul din Piața Mărăști a început efectiv în aprilie 2018, cu niște săpături arheologice. Au fost făcute niște gropi în jurul sensului giratoriu, în zonă fiind descoperite ruinele vechii porți Viena a cetății Timișoarei. Ulterior, a fost spartă pista dublă de biciclete de pe Calea Alexandru Ioan Cuza, pe lângă Parcul Botanic, în locul ei fiind acum niște „tranșee” prost semnalizate, care dau fiori șoferilor, mai ales în condițiile în care zona este scufundată în beznă totală seară de seară. Acum câteva zile au venit și ultimele avize din partea Comisiei Naționale de Arheologie, așa că muncitorii de la SDM pot trece, în sfârșit, la treabă. Conform primarului Nicolae Robu, lucrările ar trebui să fie gata până la începerea noului an școlar, în luna septembrie. Va fi făcută o bandă suplimentară în sensul giratoriu și vor create, de asemenea, o bandă specială de virat la dreapta spre Calea Alexandru Ioan Cuza, de pe strada Oituz, respectiv una spre Spitalul Municipal, de pe Calea Alexandru Ioan Cuza.

Șoferii vor mai avea parte de o surpriză, și poate că nu e una plăcută. La încheierea lucrărilor vor fi pornite semafoarele din Piața Mărăști. Potivit celor din PMT, ele vor ajuta la fluidizarea traficului. Pe de altă parte, se caută și soluții pentru marcarea vechii porți a Timișoarei, așa cum a cerut Comisia Națională de Arheologie.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

46 de minute ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

52 de minute ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

O oră ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

3 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

4 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

4 ore ago