La Parchetul General a fost depusă o plângere penală, miercuri, împotriva fostului premier și fost președinte al Consiliului Județean Timiș, Sorin Grindeanu. De plângerea penală sunt vizați și procurori ai Direcției Naționale Anticorupție.
Florin Ghiulbenghian, președintele Fundației EurHONEST, și alte trei persoane, au depus la sediul Parchetului General o plângere împotriva fostului premier Sorin Grindeanu, dar și a unor procurori de la Direcția Națională Anticorupție (DNA) din București, dar și din cadrul structurii teritoriale Constanța. Plângerea a mai fost depusă şi la DNA, însă a fost clasată. Grindeanu, actualmente președintele Autorității Naționale de Reglementare in Comunicații (ANCOM), este acuzat că în perioada cât a fost ministru al Comunicațiilor ar fi primit bani de la Sebastian Ghiță, pentru a facilita de licențe de utilizare a frecvențelor radio de mare viteză utilizate în telefonia mobilă. Denunțătorul cere procurorilor să ridice, de urgență, documentele doveditoare de la ANCOM, ținând cont de faptul ca Sorin Grindeanu este șeful acestei instituții si ar putea distruge actele.
„În urma informațiilor furnizate de către generalul SIE în rezervă Nicolae Iana, am procedat la verificarea modului în care societatea comercială RCS & RDS S.A. a achiziționat de la societatea comercială 2K Telecom S.R.L. licențele de utilizare a frecvențelor radio pe care această le utiliza în baza câștigării unei licitațîi a ANCOM. Am constatat că, în cursul lunii iulie 2013, Autoritatea Națională de Reglementare în Comunicațîi (ANCOM) a inamanat societății comerciale 2K Telecom licențele de utilizare a frecvențelor radio în bandă de 2600 MHz, în urma câștigării licitației organizate de ANCOM în cursul anului 2012. Societatea comercială 2K Telecom a achitat ANCOM suma de 6,6 milioane de euro pentru licențele de utilizare. Societatea comercială RCS & RDS a participat și ea la licitația din 2012 și a câștigat licențele de utilizare a două blocuri de frecvente radio în bandă de 900MHz, pentru care a plătit suma de 40 milioane euro, dar nu a licitat pentru blocurile de frecvență din bandă de 2600 MHz, deși acestea, din punct de vedere tehnic, îi erau extrem de necesare pentru oferirea de servicii de comunicații de telefonie mobilă de viteză mare (…) Datorită condițiilor din piață și a începerii urmăririi penale împotriva grupului de firme controlate de către numitul Ghiță Sebastian Aurelian, societatea comercială 2K Telecom nu a putut să-și îndeplinească obligațiile contractuale și, în mod normal, ANCOM ar fi trebuit să rezilieze contractul de utilizare a frecvențelor. Cu toate acestea, în urmă pesiunilor exercitate de numitul Stătescu Gabriel asupra lui Grindeanu Sorin, ministru de resort în acea perioadă, ANCOM, în baza ordinului ministrului, a decis, în august 2015, să accepte cesionarea licențelor direct de la societatea 2K Telecom SRL către societatea comercială RCS & RDS S.A., cu plata unei sume importante”, scrie denunțătorul în plângerea adresată Parchetului.
Consiliul Județean Timiș a depus, împreună cu Spitalul Județean Timișoara, o solicitare de finanțare pentru…
Nu ruşii, ci PNL din bani publici a plătit campania electorală a lui Călin Georgescu!…
La scurt timp după ce conducerea primăriei timișorene s-a văzut în fața faptului împlinit, proiectul…
Primăria Timișoara scanează din aer, folosind inteligența artificială, cimitirele din Timișoara. Deși i s-a transmis…
Carla’s Dreams va fi formația care le va cânta timișorenilor din Piața Operei la ora…
Joi, Marcel Ciolacu s-a trezit asudat şi cu faţa la cearşaf. Probabil a visat peste…